Alytaus rajono Makniūnų pagrindinė mokykla minėjo 85-erių metų sukaktį

 Alytaus rajono Makniūnų pagrindinė mokykla minėjo 85-erių metų sukaktį

Rima Rinkevičienė

Mes kasdien sugrįžtam į savo mokyklą,

Prieš akis vėl verias lygtys, sakiniai…

Mokykla nemiršta, niekur neišnyksta,

Kol širdy ją mena buvę mokiniai.

Kada kalbame apie žmogaus 85–erių metų jubiliejų, dažnas pamąstome, kad toks žmogus nuėjo gražų kelią. Makniūnų pagrindinė mokykla mini tokią pačią sukaktį – 85 metus. Tai daug ar mažai? Kada žvelgi į  mokyklinių nuotraukų galeriją ir joje atrandi 1931 –ųjų metų mokinių veidus (pati valstybinė mokykla buvo įkurta 1926 –aisiais, deja, nėra išlikusių nuotraukų),  imi galvoti, kad tai be galo tolimas laikas. Tačiau pasak Raitininkų seniūnijos seniūno Arūno Laukaičio,  tokio amžiaus sulaukusi mokykla yra dar tik pradinukė. Vadinasi, jos laukia dar ilgas kelias iki brandos.

                      Jubiliejaus proga mokyklos direktorė Elena Ramanauskienė vedė šventinę pamoką, į kurią atvyko ir buvę darbuotojai, ir mokiniai, kurių  kūrybiniais darbais pasipuošė mokykla. Pamokoje dalyvavo ir gausus būrys svečių: mero padėjėjas  Ramūnas Bielevičius, tarybos sekretorius Simas  Salickas, rajono švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Židanavičius, vyresnioji specialistė Vilija Zubrauskienė, švietimo centro direktorė Lina Andrulevičienė, klebonas Stanislovas Stankevičius, seniūnas Arūnas Laukaitis, Daugų kultūros centro direktorė Eglė Sereičikienė, Makniūnų filialo administratorė Alvyra Kazakevičienė, Raitininkų seniūnijos socialinės darbuotojos Daiva Padegimienė ir Danutė Šmitienė, Makniūnų kaimo bibliotekininkė Berūta Sadauskienė, verslininkas Stasys Vitkauskas, kaimo bendruomenės nariai.

 „Atsakinėdami“ svečiai negailėjo šiltų žodžių mokyklos bendruomenei. Mero padėjėjas  Ramūnas Bielevičius ir tarybos sekretorius Simas Salickas perdavė rajono mero Algirdo Vrubliausko  sveikinimus ir padėkos raštus  mokyklos direktorei Elenai Ramanauskienei, pradinių klasių mokytojai Onai Grybauskienei, matematikos mokytojai Aušrai Kelmelienei, kūno kultūros ir technologijų mokytojui Jonui Vansevičiui.  Mokyklos direktorė sveikinimus ir padėkos raštus skyrė pavaduotojai ugdymui, lietuvių kalbos mokytojai Gėlytei Kavolynienei, prancūzų kalbos mokytojai Virginijai Karlonienei, pradinių  klasių mokytojai Ilonai Petrovienei, pradinių klasių mokytojai Virginijai Jančiauskienei, lietuvių kalbos mokytojai Rimai Rinkevičienei, bibliotekininkei ir technologijų mokytojai Nijolijai Senutienei, sekretorei Genovaitei Vansevičienei.

Švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Židanavičius ir švietimo centro direktorė Lina Andrulevičienė  palinkėjo auginti mokinius kaip medžius, kad net ir baigę mokyklą ją puoštų savo darbais. Prisiminimais apie patirtį būnant Makniūnų pagrindinės mokyklos (tuometinės Raitininkų aštuonmetės) direktore dalijosi švietimo skyriaus vyresnioji specialistė Vilija Zubrauskienė. Šiluma ir gerumu dvelkė Alovės ir Ryliškių parapijų klebono Stanislovo Stankevičiaus, Daugų kultūros centro direktorės Eglės Sereičikienės, darbuotojos Alvyros Kazakevičienės  palinkėjimai.

Svečių sveikinimus paįvairino vaikų ansamblio (vadovė Virginija Jančiauskienė), vyresniųjų klasių merginų kvarteto (vadovė Jurgita Senkutė) dainos, posmai, dailės mokytojo Vidmanto Jankausko vadovaujamas jungtinis Vaisodžių ir Makniūnų pagrindinių mokyklų bei A. Ramanausko – Vanago gimnazijos gitaristų ansamblis. Ypatingai visus sudomino makniūniškių mokytojų „gimnazisčių“ pasirodymas su kadaise populiaria daina apie mokyklą.

Bet būta ne vien tik kalbų. Mokyklos direktorė apibendrindama pamoką dėkojo visai mokyklos bendruomenei, kasdien einančiai į priekį, ieškančiai ir atrandančiai.

Nuskambėjo skambutis ir šventinė pamoka baigėsi. Savaip užverti aštuoniasdešimt penkeri metai. Ateity nauji iššūkiai, nauji darbai. Juo labiau, kad rajono vadovai patikino, jog Makniūnuose bus atidarytas daugiafunkcis centras.

Pasibaigus pamokai jos dalyviai žvalgėsi po mokyklą, sustodami tiek prie mokyklos simboliais – drugeliais papuoštų langų, tiek prie buvusių mokinių drožinių, siuvinėtų paveikslų, pinikų, gamintų papuošalų. Labiausiai visus sudomino fotografijų paroda – mokyklos istorija nuotraukose, kurią paruošė matematikos mokytoja Aušra Kelmelienė. Tai be galo kruopštaus darbo rezultatas, atskleidęs mokyklos praeitį kitaip – ne žodžiais, o vaizdais.

Šioje nuotraukoje:

Alytaus rajono švietimo skyriaus vyresnioji specialistė Vilija Zubrauskienė dalijasi prisiminimais apie savo darbo metus Makniūnų mokykloje, šalia  Makniūnų pagrindinės mokyklos direktorė Elena Ramanauskienė, rajono švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Židanavičius,  švietimo centro direktorė Lina Andrulevičienė

Šioje:

Makniūnų pagrindinės mokyklos mokytojų „gimnazisčių“ daina. Iš kairės Virginija Kalonienė, direktorė Elena Ramanauskienė, Ilona Petrovienė, sekretorė Genovaitė Vansevičienė ir Virginija Jančiauskienė

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių