Susitikime su Alytaus rajono vadovais dalyvavo dviejų vyskupijų parapijų klebonai

 Susitikime su Alytaus rajono vadovais dalyvavo dviejų vyskupijų parapijų klebonai

Tęsiant gražią tradiciją, Alytaus rajono savivaldybės vadovai pakvietė parapijų klebonus dalykinių pietų, kurių metu kalbėjosi apie ateinančius metus, planuojamus darbus. Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas prašė klebonų informuoti parapijiečius apie savivaldybės tarybos patvirtintą priklausomybių mažinimo programą, kurios tikslas – padėti rajono šeimoms, turinčios priklausomybę svaigalams, išbristi iš jų liūno. 

Susitikime su parapijų klebonais, Vilkaviškio vyskupijos Alytaus dekanato dekanu Arūnu Užupiu ir Kaišiadorių vyskupijos Alytaus dekanato dekanu Vincu Baubliu dalyvavo rajono mero pavaduotojas Gediminas Krasauskas, administracijos direktorius Aurimas Truncė, direktoriaus pavaduotoja Rasa Vitkauskienė. Dekanas A. Užupis padėkojo rajono vadovams už šiltą priėmimą, padovanojo knygų. „Šis susitikimas yra reta ir unikali proga susitikti dviejų vyskupijų parapijų klebonams“, – pažymėjo A. Užupis. 

Parapijų klebonai nuoširdžiai dalijosi savo pastebėjimais, mintimis apie kasdieninius rūpesčius, parapijų reikalus. MerasA. Vrubliauskaskvietė klebonus bendradarbiauti su Alytaus turizmo ir informacijos centru, nes vis daugiau atvykstančių turistų domisi rajono bažnyčiomis, nori jas aplankyti. „Manau, kad būtų naudinga prie kiekvienos bažnyčios pakabinti lentelę, kurioje būtų nurodytas bažnyčios pavadinimas ir kontaktiniai asmenys, galintys aprodyti bažnyčią, supažinti su jos istorija“, – sakė A. Vrubliauskas. Jis taip pat pakvietė klebonus apsilankyti rajono renginiuose.

A. Vrubliauskas padėkojo kunigams už jų ganytojišką veiklą, savivaldybės atnaujintų objektų pašventinimą ir šiltą žodį parapijiečiams.                    
Alytaus rajono savivaldybė pagal galimybes remia religines bendruomenes. Šių metų biudžete joms skirta 60 tūkst. Lt.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių