Pasidžiaukime kartu – ,,Pavasariniai žiedai 2012“ Alytaus raj. meno ir sporto m-kloje

 Pasidžiaukime kartu – ,,Pavasariniai žiedai 2012“ Alytaus raj. meno ir sporto m-kloje

Laima Zalanskienė

Alytaus rajono meno ir sporto mokykloje įvyko IV respublikinis jaunųjų atlikėjų lopšinių konkursas – festivalis ,,Pavasariniai žiedai 2012“,  sėkmingai gyvuojantis jau ketvirtus metus.  Konkurso tikslas – skatinti domėjimąsi lopšinėmis bei interpretuoti kantilenines pjeses. Šio gražaus ir prasmingo renginio iniciatorė – vyresnioji kanklių mokytoja Laimutė Aleksiupienė.

Kaip ir kiekvienais metais į konkursą susirinko gausus būrys jaunųjų atlikėjų, kuriame  tarpusavyje varžėsi solistai vokalistai, solistai instrumentalistai, instrumentiniai ir vokaliniai ansambliai bei mišrūs instrumentiniai ansambliai.

Dalyvių kūrinių atlikimą vertino  komisija. Komisijos pirmininkė – Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos vyresnioji mokytoja Laima Zalanskienė, nariai: Alytaus muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Edita Radvilavičienė ir Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos vyresnioji mokytoja Laimutė Aleksiupienė.

Šiltus ir nuoširdžius sveikinimo žodžius tarusi mokyklos direktorė Irena Abromavičienė,  visiems susirinkusiems pristatė garbų svečią – Alytaus rajono savivaldybės atstovą – tarybos sekretorių Simą Salicką. Gerb. tarybos sekretorius pasidžiaugė tokia dalyvių gausa bei palinkėjo visiems konkurso dalyviams pasitikėjimo savimi, geros nuotaikos ir puikių rezultatų.

Renginio vedančioji, mokyklos vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė pristatė visus konkurse dalyvausiančius A-B-C-D grupių dalyvius, kurie atvyko  iš Varėnos ,,Žilvitis“ ir ,,Pasaka“ vaikų lopšelio – darželio, Varėnos ,,Šaltinėlio“ pradinės mokyklos, Alytaus lopšelio – darželio ,,Pasaka“, Daugų vaikų darželio, Garliavos, Elektrėnų, Druskininkų, Prienų, Birštono, Lazdijų meno mokyklų, Alytaus muzikos mokyklos, Prienų rajono Jiezno muzikos mokyklos ir Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos.

Pirmoje konkurso dalyje varžėsi A-B grupių dalyviai. Konkursą pradėję patys mažiausieji, visus sudomino ir sujaudino savo nuoširdumu. Sužavėjo jų noras pasirodyti kuo geriau, atsakingiau. B grupės dalyviai tikrai neatsiliko, grojo smuikais, fortepijonu, kanklėmis, akordeonais, saksofonu bei dainavo. I vietos laureatų diplomus pelnė: Kamilė Andrijauskaitė iš Varėnos ,,Šaltinėlio“ pradinės mokyklos (mokytoja Rosita Janina Svetikienė), Enrikas Pliskauskas iš Elėktrėnų meno mokyklos (mokytoja Rima Gritienė), Goda Bužavaitė iš Garliavos meno mokyklos (mokytoja Raimonda Emilija Paužienė),  Eligijus Mickus – Lazdijų meno mokykla (mokytoja Valė Stumbrienė), Simona Geraltauskaitė iš Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos (mokytojas Juozas Abromavičius) ir Simona Petrauskaitė – Garliavos meno mokyklos mokinė (mokytoja Audronė Gudžienė).

A grupėje konkurso diplomais džiaugėsi Vakarė Jarmalavičiūtė – Alytaus lopšelio – darželio ,,Pasaka“ auklėtinė (mokytoja Aušra Pajedaitė – mokyklos mokinei (mokytoja Violeta Prakapavičienė) bei Raimondai Jauneikaitei, taip pat iš Alytaus muzikos mokyklos (mokytoja Alė Žebrauskienė), Aleksui Katukevičiui iš Elektrėnų meno mokyklos (mokytojas Arnas Knizikevičius). Diplomai atiteko  ir Paulinai Paliulytei iš Alytaus muzikos mokyklos (mokytoja Gražina Noreikienė) bei Aidai Kašėtaitei – Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos mokinei (mokytoja Joana Laugalienė).

Antroje konkurso dalyje varžėsi ir gebėjimus demonstravo C-D grupių dalyviai, nuo 13 iki 19 metų. I vietos laureatų diplomai atiteko: Aušrai Kamandulytei iš Alytaus jaunimo centro (mokytoja Aldona Ramanauskaitė), Viktorijai Kazlauskaitei  – Prienų meno mokyklos (mokytoja Reda Černiauskienė), Lukui Zapolskui iš Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos (mokytojas Juozas Abromavičius), duetams: Simonui Margevičiui, Inesai Degutytei bei Viliui Morkūnui, Juliui Juodžiūnui iš Garliavos meno mokyklos (mokytojai Gintaras Vilčiauskas, Gražina-Regina Leckienė), kanklininkių duetui – Vaidai ir Indrei Luckutėms iš Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos (mokytoja Laimutė Aleksiupienė). D grupėje I vietos laureato diplomais už puikius, meniškai įtaigius pasirodymus apdovanota Martos Cibulskaitės, Ugnės Jovaišytės ir Vakario Žiūko trio – Alytaus muzikos mokykla (mokytojai Edita Radvilavičienė, Dainius Platūkis), Daina Mazuronytė, Eitvilė Acūtė, Rusnė Barakauskaitė, Kamilė Kondrotaitė, Emilija Krūvelytė, Ligita Čepulytė iš Prienų rajono Jiezno muzikos mokyklos (mokytoja Laimutė Benokraitienė) bei Gabrielė Fišerytė, Augustė Juknelytė, Simona Petrauskaitė, Rūta Jakimavičiūtė,  Sandra Bartnykaitė, Domantas Vokietaitis   iš Alytaus muzikos mokyklos (mokytojai Audronė Venckūnienė, Rima Beitnarienė, Alis Krūvelis, Birutė Jočienė).

Konkurso diplomais įvertinti ir C grupės dalyviai: Ana Aponel iš Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos(mokytoja Raminta Vanagaitė), Violeta Česnulytė iš Lazdijų meno mokyklos (mokytoja Valė Stumbrienė), Modesta Gramaitė iš Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos (mokytojas Gintautas Pikūnas). D grupėje diplomai atiteko – akordeonistų duetui Gintarei Balčiūtei ir Karoliui Griškaičiui iš Druskininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meno mokyklos (mokytoja Lina Dunauskytė), Gretai Narkevičiūtei ir Akvilei Baliukonytei – Alytaus muzikos mokykla (mokytojos Violeta Prakapavičienė, Violeta Ligeikienė), Aistei Kumetaitei, Rimgailei Anušauskaitei, Aistei Abramavičiūtei – Garliavos meno mokyklos (mokytojos J. Urbonavičienė, Gražina-Regina Leckienė) bei smuikininkių trio – Erikai Švenčionytei, Silvijai Rudytei, Aurelijai Šimkutei iš Jiezno muzikos mokyklos (mokytojos Aida Pūraitė, Jevgenija Žukauskienė). Diplomais apdovanota ir gitarų kvartetas – Lukas Zapolskas, Aida Kašėtaitė, Goda Strimaitytė, Greta Chaškauskaitė iš Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos (mokytojas Gintautas Pikūnas), instrumentinis ansamblis iš Jiezno muzikos mokyklos – Jonas Zubavičius, Eitvilė Acūtė, Emilija Rudytė, Emilija Krūvelytė (mokytojos Olga Zubavičienė, Sonata Bukevičienė, Gintautas Bendoraitis) bei Matas Rauličkis, Eglė Kankevičiūtė, Raimonda Jauneikaitė, Agnė Karkauskaitė, Ugnė Turčinaitė, Agnė Dukavičiūtė, Vaiva Gudaitytė, Laura Miškinytė iš Alytaus muzikos mokyklos (mokytojos Alė Žebrauskienė, Alytė Vitkauskienė, Rima Girdžienė).

Visi dalyviai gavo padėkas, šauniausieji buvo apdovanoti laureatų diplomais, diplomais ir aišku atminimo dovanėlėmis, už kurias konkurso organizatorė L. Aleksiupienė dėkojo mokyklos direktorei Irenai Abromavičienei ir administracijai, Alytaus rajono savivaldybei, Alytaus rajono Švietimo ir pedagoginės psichologinės pagalbos centrui, mokyklos bendruomenei. ,,Džiugu, teigė organizatorė, kad konkursas ,,Pavasariniai žiedai“ patapo puikia švente, kad tarp mokinių ir mokytojų vyko puikus bendravimas. Tikimės, kad šis konkursas visiems dalyvavusiems suteikė pasitikėjimo savimi bei dar didesnio noro tobulėti ir draugauti su muzikinių garsų pasauliu“.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių