Kylu paukščiu iš meno sodo…

 Kylu paukščiu iš meno sodo…

Raimundas Grincevičius

2012 m. birželio 5 d. Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos aktų salėje vyko iškilminga mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimo ceremonija.

           Skambant kompozitoriaus G. F. Hendelio ,,Pasakalijai“, iškilmingą  mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimo šventę pradėjo, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos mišrus instrumentinis mokytojų ir mokinių ansamblis (vadovas – mokytojas J. Abromavičius).

            Šventinio renginio vedančioji, mūsų mokyklos fortepijono vyr. mokytoja J. Laugalienė, skambant švelniems kanklių muzikos garsams, paskaitė (aut.E Budrytės) eiles, pasveikino visus  linksmai nusiteikusius, gal šiek tiek atsipalaidavusius, bet kartu susikaupusius ir laukiančius svarbiausio šventės momento – mokyklos baigimo pažymėjimų įteikimo ir pristatė į šventę atvykusį svečią, Alytaus rajono savivaldybės merą  A.Vrubliauską. Gražiausius žodžius ir palinkėjimus baigiantiesiems išsakė  Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos direktorė                I. Abromavičienė, meras A. Vrubliauskas, pasveikino baigiančiuosius ir pasidžiaugė, kad  vaikai lankantys Alytaus rajono meno ir sporto mokyklą turi galimybę  tobulinti savo meninius gebėjimus ir siekti gerų rezultatų muzikoje, dailėje, sporte.

              Daug gražių ir šiltų žodžių baigiantiesiems linkėjo ir baigiančiųjų mokinių mokytojai, tai kanklių vyr. mokytoja L. Aleksiupienė ir akordeono mokytojas A. Šliažas, mokyklos tarybos pirmininkė, vyr. mokytoja L. Zalanskienė. Ne vienam salėje sėdėjusiam, ašarą išspaudė baigiančiųjų mokinių vardu kalbėjusi kanklių 6 klasės mokinė V. Luckutė. Baigiančiuosius sveikino ir dar besimokantys jaunesnių muzikos skyriaus klasių, gitaros (mokyt. J. Abromavičiaus), smuiko (mokytojo-metodininko A. Glovickio), fortepijono (mokyt. J. Abromavičiaus ir vyr. mokytojos R. Vanagaitės) mokiniai. Jie pagrojo įvairių kompozitorių nuotaikingus kūrinėlius.

              Koncerto paskutinius akordus sugrojo muzikos skyriaus baigiamųjų klasių mokiniai. Kanklių 6 kl. mokinė V. Luckutė (vyr. mokytoja L. Aleksiupienė), fortepijono 7 kl. mokinė        R. Stebulytė (mokytojas J. Abromavičius), fortepijono 7 kl. mokinė R. Matusevičiūtė (vyr. mokytoja R. Urbonienė). Priartėjus prie šventės kulminacijos, Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas ir mokyklos direktorė I. Abromavičienė, baigusiems mokyklą įteikė neformaliojo vaikų švietimo pažymėjimus ir asmenines prisiminimų dovanėles, 6 muzikos skyriaus, 2 sporto ir 2 dailės (tęstinio ugdymo) skyrių mokiniams. Taip pat gėlėmis buvo pagerbti muzikos, dailės, sporto skyriuose dirbantys mokytojai.    

          Iškilmingos šventės pabaigoje prie meno ir sporto mokyklos vyko įvairiaspalvių balionų fiesta.

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių