Į kovą už boružes kviečia kūrybinės dirbtuvės „Boružių pieva“

 Į kovą už boružes kviečia kūrybinės dirbtuvės „Boružių pieva“

Šeštadienį (birželio 16 d.) 12 val., Alytaus miesto gimtadienio šventės metu prie Sporto rūmų įsikurs kūrybinės dirbtuvės „Boružių pieva“, kuriose tiek mažieji, tiek ir suaugę gamtos mylėtojai su profesionalų pagalba galės nemokamai pasigaminti neįprastus inkilus. Inkilai skirti boružėms ir laukinėms bitėms atiteks patiems jų autoriams, tad jais pastarieji galės papuošti savo namus ar sodus. 

„Atsigręžti į gamtą jau nebe mados, o būtinybės reikalas. Neretas jaučiame kasdienį poreikį prisidėti prie ekologiškų idėjų puoselėjimo, gamtos saugojimo bei tausojimo, tačiau ne visuomet žinome kaip tai galime padaryti“ – teigia kūrybinės komandos Supermenai narė Agnė Motiejūnaitė – Šarnickienė. 

Projektu „Boružių pieva“ siekiama populiarinti ekologišką mąstymą, atkreipti dėmesį į gamtos problemas, kurios paprastai kyla dėl neigiamo mūsų, žmonių, įsikišimo į natūralius gamtos procesus, kūrybiškai pažvelgti į gamtosaugą bei šį procesą paversti linksmu, įdomiu tiek mažam tiek ir suaugusiam.

„Boružių pievoje“ alytiškiai ir miesto svečiai galės ne tik pasigaminti inkilus, bet ir tapyti ant akmenėlių atvežtų iš pajūrio, taip pat dalintis gamtosauginėmis idėjomis, aplankyti išskirtinai šiam projektui parengtą boružių galeriją. 

Supermenai.lt komanda, kūrybinių dirbtuvių iniciatoriai, kviečia visus miesto šventės svečius bei dalyvius aplankyti prie Alytaus Sporto rūmų, parko pusėje įsikūrusią „Boružių pievą“, kur priemonės inkilams gaminti bei linksmi pagalbininkai, lauks svečių jau nuo 12 val. 

Kodėl boružės?

„Boružių nauda akivaizdi, per šiltąjį sezoną viena boružė sunaikina net 4 tūkstančius amarų. Deja, sodininkai ir daržininkai kenkėjams naikinti vis dažniau naudoja chemines medžiagas ir tiesiogiai prisideda prie to, jog boružės traukiasi į miškus“ – teigia projekto „Žalias ir geras” konsultantas Audrius Danilevičius ir pažymi, jog boružių, o taip pat ir laukinių bičių jaukinimas – ekologiškas, atsakingas ir jautrus požiūris į gamtą.  

Parengė:

Supermenai.lt – kūrybinė komanda 

Daugiau informacijos:

Agnė Motiejūnaitė – Šarnickienė

(agne@supermenai.lt)


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių