Dviračiais po Valkininkų apylinkes

 Dviračiais po Valkininkų apylinkes

Liepos 2 d. prie Valkininkų kultūros centro iš Alytaus, Varėnos, Vilniaus, Valkininkų rinkosi dviratininkai, nepabūgę alinančio 33 laipsnių karščio ir šeštadienio dieną nutarę dalyvauti trečiajame dviračių žygyje „Pažink Valkininkų apylinkes“. Jo tikslas – propaguoti pažintinius dviračių žygius Valkininkų apylinkėse, supažindinti kelių eismo dalyvius, dviratininkus, su saugaus eismo taisyklėmis. Tai trečiasisLietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamo konkurso„Saugus eismas bendruomenėse 2016“ renginys, kurį organizavo Valkininkų bendruomenė kartu su Valkininkų seniūne Vaiva Apanavičiūte. 

Visiems dalyviams renginio partneriaiVĮ „Alytaus regiono keliai“ ir Kaimo bendruomenių sąjunga dovanojo šviesą atspindinčias liemenes ir simbolines saugaus eismo dovanėles.Prieš leidžiantis į kelionę dalyviai buvo trumpai supažindinti su pagrindiniais kelių eismo taisyklių reikalavimais dviratininkams užmiesčio keliuose.  

Beveik 25 kilometrų pažintiniame žygyje buvo aplankyti Krūminių, Pošalčių, Čebatorių kaimai. Puikus oras ir pakyli nuotaika lydėjo dviratininkus viso žygio metu. Dauguma jų žadėjo keliauti kartu ir kitąmet.

Organizatoriai dėkoja Neringai Bujakauskaitei už dovanas žygio dalyviams, Evaldui Mankevičiui už žygio nuotraukas, Stasei Balkiene už šiltą priėmimą, visiems dviratininkams keliavusiems kartu, ypač jauniausiam žygio dalyviui Ugniui Daunoravičiui už ištvermę ir kantrybę.

 

Žygio organizatorė

Jolanta Molienė

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių