Popietė Makniūnuose ,,Eiliuotas žodis atrakina širdį“

 Popietė Makniūnuose ,,Eiliuotas žodis atrakina širdį“

Kai  už lango  nusišypso saulė ir  pasigirsta paukščių balsai, norom nenorom  širdį suvirpina atgimstantys jausmai. O kas galėtų  gražiau juos atskleisti, jei ne poezija? Juo labiau, kad kovo 21-ąją minima Pasaulinė Poezijos diena. Tuo tikslu Makniūnų kaimo biblioteka organizavo popietę ,,Eiliuotas žodis atrakina širdį“, kurioje svečiavosi Alytaus apskrities literatų klubo  „Tėkmė“ nariai Ramutė Tamošaitytė-Biesevičienė, Alfonsas Vitkauskas, Stasys Šukysbei  pirmininkė Emilija Lukšytė-Krušinienė. Renginyje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės  viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Agnė Petravičienė, Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis, Makniūnų mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė, Makniūnų sodžiaus bendruomenė, svečiai.

,,Tėkmės‘‘ pirmininkė trumpai apžvelgė pristatė  literatų veiklą, sklaidą, planus. Popietės metu svečiai skaitė savo poeziją, padovanojo knygų. Buvo galimybė  išgirsti ir vietinių kuriančiųjų eiles: savo kūrybos eilėraštį paskaitė AušraKelmelienė, Rimutė Adžigauskaitė-Griškevičienė, kuri gyvenimui ruošia jau antrą savo kūrybos knygelę. Skambėjo Dainiaus Juozapavičiaus  atliekamos dainos Scholastikos Kavaliauskienės ir Emilijos Lukšytės-Krušinienėsžodžiais. Agnė Petravičienė susirinkusiems padovanojo dainą.

Bibliotekininkė Berūta Sadauskienė palinkėjo kūrybinės sėkmės ne tik tėkmiečiams, bet ir vietiniams kūrėjams, pakvietė refleksijai prie arbatos puodelio.

 

Berūta Sadauskienė

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Makniūnų filialo bibliotekininkė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių