Varėnos kultūros centro mažosios salės avantiūra tęsis

 Varėnos kultūros centro mažosios salės avantiūra tęsis

Sausio 20 d., šeštadienio vakarą, Varėnos kultūros centre (VKC) gitaros garsais buvo pranešta apie naują sumanymą – kamerinės muzikos koncertus mažojoje salėje. Įvairių žanrų ir laikotarpių kūrinius atliko gitaristas iš Vokietijos Lukas Issakas.

„Tikime, kad tokie vakarai – prie žvakių, su karšto gėrimo taure, skambant kamerinei muzikai – tikrai ras savo gerbėjų“ – sakė VKC direktorė Jurgita Keršienė. Jos nuomone, gausiai susirinkę žiūrovai tik patvirtino, kad „mūsų avantiūra“ žmonėms reikalinga ir turi būti tęsiama.

Kamerinės muzikos koncertų ciklą mažojoje salėje pradėjusio Luko Issako programoje netrūko ir klasikos (J. S. Bachas, vadinamojo „Naujojo tango“ kompozitorius A. Piazzolla ir kt.), ir garsių roko baladžių (Metallica, The Eagles ir kt.). Lukas taip pat maloniai bendravo su publika, dalijosi savo, kaip gatvės muzikanto, patirtimi ir įspūdžiais. Koncerto lankytojai turėjo galimybę gyvai pabendrauti su atlikėju, taip pat įsigyti jo kompaktinę  plokštelę.

Pasiteisinus sumanymui, kamerinės muzikos koncertus ketinama rengti ir toliau – jau pavasarį VKC Mažojoje salėje bus galima pasiklausyti Nedos Malūnavičiūtės atliekamų kūrinių.

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių