Alytuje lankėsi Japonijos Fukujamos miesto delegacija

 Alytuje lankėsi Japonijos Fukujamos miesto delegacija

„Fukujamos miestas, kuris dar neturi partnerių Europoje. Džiaugiuosi, jog Alytus buvo pastebėtas, kaip turintis potencialą bendradarbiavimui verslo, investicijų, kultūros ir kitose srityse. Alytus yra pasiruošęs bendradarbiavimui, kurio metu vykdomi projektai ir iniciatyvos sukurtų vertę tiek Fukujamos miesto gyventojams, tiek mūsų miestui ir šaliai. Alytus kaip ir Fukujama turi išvystytą pramonę, todėl sąlyčio taškų, tikiu, jog galime atrasti“, – susitikimo su Fukujamos miesto atstovais sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.

Alytaus miesto savivaldybėje apsilankiusi Japonijos Fukujamos miesto delegacija ir Lietuvos ambasadorius Japonijoje Aurelijus Zykas aptarė Alytaus ir Fukujamos bendradarbiavimo galimybes. 

Fukujama – miestas Japonijoje, įsikūręs Honsiu salos pietvakariuose, yra ne tik svarbus regiono pramonės ir kultūros centras, bet ir pramonės įmonių, ypač plieno, tekstilės ir mašinų gamybos sričių lyderis. 

„Džiaugiuosi, jog Lietuva turi puikų ambasadorių A. Zyką, dėl kurio iniciatyvumo Japonija ir Lietuva suartėjo, ir tikiu, kad mūsų šalių bendradarbiavimas dar labiau sustiprės. Jau anksčiau esu girdėjęs, kad Alytus yra ne tik rožių miestas, bet ir veržliai besivystantis Pietų Lietuvos centras, kuris yra atviras bendradarbiavimui su mūsų šalimi. Fukujama turi daugybę sukauptos gerosios patirties bei sėkmingų sprendimų pramonės, verslo, švietimo, socialinėse ir kitose srityse bei siekia produktyvaus bendradarbiavimo. Matome Alytaus miestą kaip partnerį, su kuriuo galėtume vystyti realią vertę kuriančius projektus“, – sakė Lietuvos Respublikos garbės generalinis konsulas Fukujamos mieste Shigehiro Komaru. 

Lietuvos ambasadoriaus Japonijoje A. Zyko teigimu, plėtoti glaudžius santykius su Fukujama išties prasminga. Tiek Alytus, tiek Fukujama yra pramoniniai miestai, turintys gerai išvystytus tekstilės pramonės sektorius, besiorientuojantys į aukštąsias technologijas ir aukštos pridėtinės vertės produktų kūrimą. 

Fukujama tituluojama Japonijos rožių sostine, todėl Alytus, kaip baltosios rožės miestas bei vienas iš nedaugelio Lietuvos miestų, turinčių glaudžius ryšius su Japonija, buvo pastebėtas kaip turintis puikias perspektyvas vystyti bendradarbiavimą įvairiose srityse.

Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių