Dauguose skambėjo ,,Linksmoji polkutė – 2012“

 Dauguose skambėjo ,,Linksmoji polkutė – 2012“

2012 m. lapkričio 22 d. Alytaus r. meno ir sporto mokykloje vyko III-asis respublikinis jaunųjų atlikėjų konkursas – festivalis ,,Linksmoji polkutė – 2012“. Konkursą – festivalį organizavo Alytaus r. meno ir sporto mokyklos bendruomenė.Šis renginys sutapo su  meno ir sporto mokykloje vykusiais suaugusiųjų švietimo savaitės ,,Kartų mokymasis kartu“ renginiais.                                                                                                                             

                         Renginio tikslas – populiarinti akordeonu ir kitais muzikos instrumentais atliekamą lietuvių liaudies muziką, skatinti mokinių saviraišką ir ugdyti jų sceninius gebėjimus.  Į konkursą-festivalį ,,Linksmoji polkutė“ atvyko dalyviai iš Prienų, Birštono, Lazdijų, Garliavos, Kauno, Elektrėnų,  Alytaus miesto ir Alytaus rajono meno, muzikos,vidurinės, jaunimo centro, ne tik pavieniai muzikantai solistai, bet ir įvairaus amžiaus ir sudėties intrumentiniai moksleivių ansambliai, kapelijos, bei duetai, iš viso 59 dalyviai ir 12 juos atlydėjusių mokytojų.

                      Sveikinimo žodį tarė Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė Irena Abromavičienė. Renginio vedėjas mokytojas Artūras Šliažas pasveikino atvykusius dalyvius ir pristatė vertinimo komisiją.

                      Konkurso dalyvius vertino komisija. Komisijos pirmininkė – Alytaus r. meno ir sporto mokyklos direktorė, teatro edukologijos magistrė – Irena Abromavičienė. Nariai: Raimundas Grincevičius – Alytaus r. meno ir sporto mokyklos akordeono vyresnysis mokytojas, Laimutė Aleksiupienė – Alytaus r. meno ir sporto mokyklos kanklių vyresnioji mokytoja ir Laima Zalanskienė – Alytaus r. meno ir sporto mokyklos fortepijono vyresnioji mokytoja.  

                      Konkursinėje programoje I vieta atiteko Kauno rajono Garliavos meno mokyklos akordeono klasės mokiniui Arnui Grabliauskui (vyresnysis mokytojas Robertas Pakštys),  I vieta atiteko akordeonisčių duetui Vitalijai Tamošiūnaitei ir Ugnei Sabaliauskaitei iš Elektrėnų meno mokyklos (vyresnioji mokytoja Auksuolė Merkienė). Tarp kapelijų, bei kapelų I vietą laimėjo Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblio liaudiškos muzikos kapela ,,Tarškutis“ (mokytojas Leonidas Moisejenka ir mokytoja-metodininkė Rima Moisejenkienė)  II vieta atiteko Alytaus rajono Pivašiūnų vidurinės mokyklos vaikų ir jaunimo kapelijai ,,Griežliukė“ (mokytojas-metodininkas Algirdas Glovickis) ir Lazdijų meno mokyklos Veisiejų filialo kapeliukei ,,Trepsiukai“ (mokytoja-metodininkė Irina Gudebskienė), tarp instrumentinių ansamblių I vieta atiteko Marijampolės muzikos mokyklos skudutininkų ansambliui ,,Tūto“ (vyresnioji mokytoja Daiva Vosylienė). Konkurso ir festivalio dalyviai atliko, vieną arba dvi laisvai pasirinktas lietuvių liaudies arba aranžuotas kito kompozitoriaus polkas.

               Toliau koncertą tęsė festivalio dalyviai: Alytaus r. meno ir sporto mokyklos (Butrimonių muzikos skyriaus) akordeono klasės mokinės Deimena Ramančiuckaitė ir Karolina Vinskaitė (mokytojas Artūras Šliažas),  Prienų meno mokyklos akordeono klasės mokinys Adomas Ražauskas (mokytoja-metodininkė Renata Alaveckienė), Birštono meno mokyklos akordeono klasės mokinė Kamilė Marcinkevičiūtė (mokytoja-metodininkė Renata Alaveckienė), Elektrėnų meno mokyklos akordeono mokinė Rūta Janonytė (mokytoja Jovita Janavičiūtė), Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos akordeono klasės mokinė Vytautė Blekaitytė (mokytoja-metodininkė Renata Alaveckienė), Prienų meno mokyklos akordeono mokinys Martynas Gluoksnis (vyresnioji mokytoja Laura Bačiliūnienė), Alytaus r. meno ir

sporto mokyklos fortepijono klasės mokinių ansamblis-Austėja Ivanauskaitė, Gabija Mickonytė ir Emilija Volungevičiūtė (vyresnioji mokytoja Joana Laugalienė), Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos akordeono klasės mokinys Mantas Ulčickas (mokytoja-metodininkė Renata Alaveckienė) ir Marijampolės muzikos mokyklos skudutininkų ansamblis ,,Tūto“ (vyresnioji mokytoja Daiva Vosylienė).  

                   Renginio metu Alytaus r. meno ir sporto mokyklos fortepijono vyresnioji mokytoja Laima Zalanskienė vedė seminarą ,,Tradicija ir dabartis“.

                    Visiems dalyvavusiems III-ajame respublikiniame jaunųjų atlikėjų konkurse-festivalyje buvo įteikti padėkos raštai, o geriausiai pasirodžiusieji konkurse diplomai ir asmeninės dovanėlės, už kurias dėkingi Alytaus rajono savivaldybei.

Alytaus r. meno ir sporto mokyklos

vyresnysis mokytojas Raimundas Grincevičius


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių