Savivaldybės Nemuno euroregiono Marijampolės biurui uždavė namų darbų

 Savivaldybės Nemuno euroregiono Marijampolės biurui uždavė namų darbų

Alytaus rajono savivaldybė yra viena iš viešosios įstaigos Nemuno euroregiono Marijampolės biuro dalininkių, kurios birželio 16 d. dalyvavo visuotiniame susirinkime, vykusiame Paežerių dvare, Vilkaviškio rajone. Savivaldybių atstovai diskutavo dėl įstaigos veiklos, finansavimo ir projektų prioritetų.

Įstaigos dalininkų susirinkime dalyvavo Alytaus rajono, miesto, Birštono, Druskininkų, Kalvarijos, Kazlų Rūdos, Lazdijų, Marijampolės, Šakų, Trakų, Vilkaviškio savivaldybių atstovai. Alytaus rajono savivaldybei atstovavo mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.

Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorius Gintaras Skamaročius pristatė biuro vykdytos ūkinės veiklos ataskaitą, kurią dalininkės patvirtino. Diskutuota dėl įstaigos finansavimo. Įstaigos direktorius prašė sumokėti nario mokestį, kuris susideda iš pastoviosdalies  – 1450 Eur per metus – ir dalies, priklausančios nuo gyventojų skaičiaus. Mažėjant gyventojų skaičiui, jis taip pat mažėja. G. Skamaročius prašė savivaldybių dalininko mokestį sumokėti iki rugsėjo 30 d., kad įstaigai netrūktų apyvartinių lėšų. Alytaus rajono savivaldybė šiais metais turėtų sumokėti 1987 Eur nario mokestį.

Įstaigos direktorius pristatė klausimą dėl darbo sutarties pakeitimo ir prašė padidinti jo darbo užmokestį, kuris nekeistas nuo 2008 m. Tačiau savivaldybių atstovai prašymo kol kas netenkino ir nurodė įvykdyti keletą užduočių. Jas įvykdžius dalininkai vėl svarstys klausimą dėl direktoriaus atlyginimo. „Direktoriui nurodyta nustatyti projektų pagal sritis poreikį ne atskiroms savivaldybėms, o regionui. Savivaldybių nuomone, regioniniai projektai turi būti prioritetiniai“,– sakė Alytaus rajono savivaldybės vicemeras A. Balčiūnas.

 Nemuno euroregiono Marijampolės biuro visuotiniame dalininkų susirinkime apžvelgtos Lietuvos ir Lenkijos, Lietuvos ir Baltarusijos, Lietuvos ir Karaliaučiaus (Rusijos Federacijos) bendradarbiavimo per sieną programų 2014–2020 m.nuostatos. Pirmajam projektų finansavimo šaukimui savivaldybės jau pateikė projektus. Alytaus rajono savivaldybė pateikė kelis: dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimas Dauguose, Butrimonių aikštės rekonstrukcija, persikėlimas per Nemuną Punioje, sporto aikštynų sutvarkymas ir įrengimas seniūnijose, gaisrinių automobilių įsigijimas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Nuotr. Alytaus rajono mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas

 

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių