Atsisveikiname su Mokytoja Leonora Kvedariene

 Atsisveikiname su Mokytoja Leonora Kvedariene

LEONORA KVEDARIENĖ

(1958-02-09–2016-07-06)

„Kaip gerai praleista diena atneša palaimintą miegą, taip gerai nugyventas gyvenimas atneša laimingą mirtį.“

(Leonardo da Vinci)

Liepos 6 dieną iš šio gyvenimo išėjo Alytaus r. Miroslavo gimnazijos Talokių pradinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokytoja Leonora Kvedarienė. Išėjo į Amžinybę. Netekties, praradimo gėla plevena artimųjų, kolegų  širdyse, tačiau ką nors pakeisti ne mūsų jėgoms – tai Aukščiausiojo valia, jai turime paklusti.

Leonoros gyvenimo kelias prasidėjo 1958-aisiais vasario 9 dieną Vilkaviškio rajone, Biliūnų kaime. Norėjo tapti mokytoja ir šią svajonę įgyvendino. 1977 metais, baigusi Kapsuko O.Sukackienės pedagoginę mokyklą, dirbo Alytaus rajono Mergalaukio aštuonmetėje mokykloje, nuo 1988 metų – Talokių pradinėje mokykloje.

Visada reikli sau ir kitiems, visada pasiruošusi padėti, patarti – tokia Leonora mūsų atmintyje. Jos nebėra, bet Mokytojos žodžiai mokinių širdyse dygsta, pasėti gėrio daigai žydi artimųjų gyvenimuose.

Ne vienas galėjome pasisemti ir sėmėmės iš Leonoros energijos, optimizmo, stiprybės: ji visada veržėsi į didelius darbus ir aktyvią veiklą, kai buvo sunku, nesiguodė, nesiskundė, nedejavo, mokėjo santūriai išgyventi kasdienybės įtampą. Visada pasiruošusi patarti, padėti, ji buvo neabejinga kitų rūpesčiams, sugebėdavo įkvėpti vilties ir pasitikėjimo.

Laikas nenuneš į užmarštį šio Žmogaus atminimo. Liko Gerumo Tiltas, jungiantis Ją mylėjusius žmones. Amžinai lieka Tikėjimas, Viltis ir Meilė… 

Alytaus r. Miroslavo gimnazijos bendruomenė, artimieji


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių