Geriausiai Alytaus miesto šaulei – asmeninis sportinis šautuvas

 Geriausiai Alytaus miesto šaulei – asmeninis sportinis šautuvas

Geriausiai Alytaus miesto šaulei Jūratei Česynaitei miesto meras Vytautas Grigaravičius šiandien įteikė asmeninį sportinį šautuvą! „Norime padėkoti už puikius pasiekimus ir paskatinti toliau siekti gerų rezultatų, niekada nepasiduoti ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus“, – įteikdamas šautuvą linkėjo miesto vadovas.

Anot jaunosios šaulės, dėmesys ir padėka už pasiekimus labai nudžiugino. „Visuomet labai smagu, kai įvertina tavo pastangas ir pasiekimus“, – sakė J. Česynaitė. Anot jos, mergina šiuo metu ruošiasi pasaulio čempionatui ir yra pasiryžusi siekti geriausių rezultatų.

J. Česynaitė šaudymo sporto treniruotes lanko nuo 2008 m. Per šį laikotarpį jaunoji sportininkė pasiekė puikių rezultatų. Pirma asmeninė pergalė – 2010 m. Lietuvos jaunių asmeninėse pirmenybėse. 2012 m. Lietuvos suaugusiųjų čempionate mergina užėmė antrąją vietą. 2013 m. Lietuvos suaugusiųjų čempionate pasiekė naują Lietuvos rekordą pneumatiniu ginklu surinkusi 396 taškų iš 400 galimų. 2013 m. Pasaulio Lietuvių žaidynėse iškovojo 1 vietą. 2014 m. tapo Lietuvos čempione. 2014 m. dalyvaudama Baltijos taurėje užėmė pirmą vietą ir pagerino Lietuvos rekordą. Jaunoji sportininkė yra tapusi Lietuvos čempione orinio ir mažo kalibro ginklais. Mergina taip pat yra Lietuvos kulkinio šaudymo sporto moterų rinktinės lyderė, Lietuvos kariuomenės savanorių pajėgų kariūnė.

Apsilankymo Alytaus sporto ir rekreacijos centro pneumatinių ginklų šaudykloje metu meras domėjosi, kas paskatino jaunuosius sportininkus pasirinkti būtent tokią sporto šaką. Pasak jaunuolių, kurių nemažą dalį sudaro merginos, šaudymas jiems yra vienas mėgstamiausių užsiėmimų, o kiekviena pergalė ar naujas pasiekimas dar labiau motyvuoja siekti geresnių rezultatų. 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių