Didėja Alytaus rajono GMP stoties medicinos darbuotojų ir vairuotojų atlyginimai

 Didėja Alytaus rajono GMP stoties medicinos darbuotojų  ir vairuotojų atlyginimai

Į Alytaus rajono savivaldybės merą Algirdą Vrubliauską kreipėsi Alytaus r. savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai su prašymu padidinti atlyginimus, kurių koeficientai nebuvo didinti nuo 2012 metų. 

Meras A. Vrubliauskas susitiko su GMP stotyje dirbančiais darbuotojais ir išklausė jų nuomones bei argumentus dėl darbo specifikos, darbinės aplinkos, darbo užmokesčio didinimo. „Jūsų darbas yra pavojingas ir atsakingas. Suprantu Jus“, – sakė meras. 

Nors ir šiuo metu Alytaus rajono GMP stoties darbuotojų atlyginimai nebuvo patys mažiausi tokį darbą dirbančių specialistų Lietuvoje, netgi didesni nei šalies vidurkis, tačiau  mero A. Vrubliausko siūlymu atlyginimai dar padidės. 

„Daug tarėmės, analizavome, diskutavome ir su Alytaus rajono savivaldybės GMP stoties direktoriumi A.Bružu, ir su rajono savivaldybės administracijos direktore J. Kručkauskaite dėl darbo užmokesčio kėlimo“,– kalbėjo meras. „Atlyginimus didiname, bet stebėsime Jūsų darbo rezultatus, kokybę“, – tęsė A. Vrubliauskas.   

Medicinos darbuotojams padidinti koeficientainuo 14 iki 16, vairuotojams – nuo 10,5 iki 13. Medicinos darbuotojų pagrindinis darbo užmokestis, nuo kurio skaičiuojami visi priedai ir priemokos bus 568 eurai (buvo 497 eurai), vairuotojų – 461,5 eurą (buvo 372,75 eurai).  

Medicinos darbuotojams pagrindinis atlyginimas padidėjo 71 euru, vairuotojams – 88,75 eurais, tačiau bendras išmokamas darbo užmokestis bus dar didesnis, kadangi darbuotojams mokama už darbą naktimis, viršvalandžius, švenčių ir poilsio dienas.  Atlyginimų didėjimas bus finansuojamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF). 

Padidėjus atlyginimams, sumažėjo skirtumas tarp GMP medicinos darbuotojų ir vairuotojų atlyginimų, kurių darbas taip pat yra fiziškai ir emociškai sunkus. 

GMP darbuotojai taip pat prašė mero A. Vrubliausko tarpininkauti tariantis su kitomis institucijomis: Alytaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, bendrojo pagalbos centro Alytaus skyriumi dėl kokybiškesnių skubios medicinos pagalbos paslaugų teikimo. „Mūsų darbo kokybė priklauso ir nuo kitų įstaigų efektyvaus bendradarbiavimo ir geranoriškumo“, – sakė GMP darbuotojai. 

„Analizuosim situaciją ir ieškosim sprendimo, galbūt sušauksime bendrą visų įstaigų atsakingų asmenų susitikimą“, – kalbėjo  meras, darbuotojams palinkėjęs ne tik džiaugtis augančiais atlyginimais, bet ir toliau nuoširdžiai ir atsidavusiai dirbti savo darbą. 

Alytaus rajono savivaldybės informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių