Alytaus rajono ežerų maudyklos vėl tinkamos maudytis

 Alytaus rajono ežerų maudyklos vėl tinkamos maudytis

Atsižvelgdami į paskutiniuosius tyrimų rezultatus visuomenės sveikatos priežiūros specialistai informuoja, kad tiriamų Alytaus rajono maudyklų (Daugų, Giluičio ir Ilgio ežerų) vanduo tinkamas maudynėms.

Primenama, kad liepos mėnesio pradžioje visuomenės sveikatos priežiūros specialistai rekomendavo vengti maudynių Ilgio ežere (Pivašiūnų sen.) dėl nustatyto didesnio nei leidžiama jame bakterijų skaičiaus.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistai perspėja, kad besimaudantiems vandenyje, užterštame mikroorganizmais, tokiais kaip žarniniai enterokokai ar žarninės lazdelės, padidėja galimybė susirgti odos infekcijomis, nurijus tokio vandens yra rizika susirgti virškinamojo trakto infekcinėmis ligomis (gastroenterito). Kitos galimos infekcijų vietos – akys, ausys, nosies ertmė, viršutiniai kvėpavimo takai.

Paskutiniai tyrimų rezultatai rodo, kad šiuo metu visos maudyklos maudymuisi tinkamos. Maudyklų vandens kokybės vertinimas atliekamas remiantis dviejų mikrobiologinių parametrų (žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių) duomenų rinkiniu.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių