Algirdas Vrubliauskas meru taps ne kartą, o štai Vytautas Grigaravičius nežinia ar bus perrinktas

 Algirdas Vrubliauskas meru taps ne kartą, o štai Vytautas Grigaravičius nežinia ar bus perrinktas

Jeigu Alytaus miesto politikos gyvenime kas ketveri metai švysteli nauja žvaigždutė – vis kitas meras, tai Alytaus rajone jau daugelį metų – kur kas ramiau. Čia meru pastoviai tampa Algirdas Vrubliauskas. To paslaptis labai paprasta: geležinė tvarka vietos konservatorių partijos skyriuje, bei nepaprastai gerai sukoordinuota priešrinkiminė kompanija, kurios metu priešininkų klaidos būna paverčiamos savais pliusais. O štai Alytuje, Vytauto Grigaravičiaus vedama aktyvių piliečių grupelė, pasitikėjo visu nusivylusiu Alytaus elektoratu. Ir nepralošė. Visus nušlavė. Tam nereikėjo nei jokių priešrinkiminių brangių reklamų ir pan. Tačiau atėjus į valdžią naujiems klerkams, kas pasikeitė ir į kurią pusę? Kas labiausiai matoma iš pašalies?

Atkreipkite dėmesį ką daro A. Vrubliauskas, norėdamas turėti kuo didesnį palankumą žmonių tarpe kitiems ateinantiems rinkimams: turimus biudžeto pinigus paskirsto taip, kad kuo daugiau įvairių sričių prašančių grupelių jų gautų, kad ir po nedaug… O štai naujojo miesto valdžia pasielgė visai kitaip nei prieš tai buvusios: saviveiklininkai visai negavo jokios finansinės paramos iš kultūros fondo. To auka – kelių dešimčių tūkst. eurų paskyrimas būsimam bonsų festivaliui… 

Pagalvokite kiek liko nusivylusių alytiškių! O kai ateis rinkimai jie gi ir vėl ieškos naujo lyderio. Ir garsi pavardė su abejotinais sprendimais vargiai iškovos tas pačias pozicijas.

O rajone visai kitaip. Nes tokios miestelėnų klaidos, manau, seniai jau pamatytos ir pasvertos kaip geriau jas išnaudoti savo rajono žmonių tarpe. neabejoju, kad rudenį vėl bus organizuojami dalykiški susitikimai su senjorais, važiuojama į visus renginius, kalbama daug ir produktyviai, o jei ir neproduktyviai, tai nors bus stengiamąsi tą daryti, kad būsimuosiuose rinkimuose valdančioji partija turėtų kuo mažiau konkurentų, o jei ir pasitaikys, kad kuo silpnesni jie būtų. O Alytaus mieste? Pamenate Kiplingo motyvais sukurtą “Mauglio” filmą ir ten ištartą frazę:… “Ieškokit naujo vado”!

Laikas geriausiai tą parodys….


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių