Dzūkijai Žemaitijoje atstovavo Alytaus rajono jaunimas (foto)

 Dzūkijai Žemaitijoje atstovavo Alytaus rajono jaunimas (foto)

Dzūkijai Žemaitijoje atstovavo Alytaus rajono savivaldybės jaunimas

Rugsėjo 2–4 d. 12 Alytaus rajono savivaldybės jaunimo atstovų iš 4 rajono jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų ir asociacijų dalyvavo tradicinėje jaunimo vasaros akademijoje „20 metų kartu – mes galime daug!“, kurią organizavo Akmenės rajono savivaldybė kartu su šio rajono jaunimu. 

Akmenėje Dzūkijai atstovavo Alytaus rajono jaunimo organizacijos „Daugų jaunimas“, „Užaugę ant laiptų!“, bendruomeninė organizacija ,,Dainavos kaukas“ ir Santaikos kaimo bendruomenė. Į Akmenės rajone esančią Balsių stovyklavietę susirinko daugiau kaip 300 jaunų žmonių, 20 savivaldybių jaunimo ir jaunimo organizacijų komandos iš Akmenės, Alytaus, Joniškio, Jurbarko, Kelmės, Klaipėdos, Kretingos, Mažeikių, Palangos, Plungės, Radviliškio, Rietavo, Skuodo, Šiaulių, Šilalės, Telšių, Vilkaviškio rajonų, Klaipėdos, Šiaulių miestų ir Latvijos Respublikos Dobelės mieso, savanoriai iš Turkijos, Gruzijos, Suomijos.

Kaip sakė savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Osinskienė, renginio tikslas buvo suteikti jaunimui žinių, socialinių įgūdžių bei kompetencijų, reikalingų veiksmingai jaunimo veiklos plėtrai bei bendradarbiavimui tarp regionų pilietiškumo, verslumo, užimtumo, dalyvavimo demokratiniame gyvenime, tarptautinio bendradarbiavimo srityse. „Šiais metais ypatingas dėmesys buvo skirtas paminėti jubiliejines datas – Lietuvos jaunimo politikos ir Europos savanorių tarnybos 20 – mečius“, – pažymėjo specialistė.     

Akademijoje dalyvavęs jaunimas kartu su Jaunimo reikalų departamento, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros komandomis, asociacijos „Nacionalinė  jaunimo reikalų koordinatorių asociacija“ nariais nagrinėjo veiklas jaunimo organizacijose, aptarė akciją ,,Man ne dzin“, savanoriškos veiklos užsienio valstybėse galimybes, mainus, daugiau sužinojo apie pilietinę akciją ,,Misija Sibiras“, dalyvavo protmūšyje, mokėsi kurti verslo projektą, kūrybinėse dirbtuvėse kūrė šokio spektaklį,  susipažino su nauja tapybos technika.

Antrąją akademijos dieną jaunimo grupės su Europos namų vadovais pasiskirsčiusios į „komitetus“ dalyvavo sprendimų priėmimo simuliacijoje, priėmė rezoliucijas, aptarė politikos stebėsenos platformą „Žinau, ką renku“.

Akademijos dalyviai išradingai pristatinėjo savo komandas, talentus, parengtus namų darbus „20 savanorystės iššūkių“, kurie atskleidė, kiek daug visoje šalyje įgyvendinama pilietinių jaunimo idėjų, kaip kūrybiškai jauni žmonės vietose sprendžia problemas, su kokiu užsidegimu dalyvauja savanoriškoje veikloje: globoja gyvūnus, padeda seneliams, organizuoja renginius. 

Jaunimas turėjo galimybę išbandyti save sporto rungtyse: krepšinis 3×3, futbolo varžybos 4×4, pliažo tinklinis 3×3,  linksmoji estafetė 3 merginos ir 3 vaikinai,  smiginio, baudų metimo ir kt. Alytaus rajono savivaldybės jaunimo komanda iškovojo pirmąją vietą smiginio ir antrąją vietą krepšinio 3×3 rungtyse. Paskutiniąją dieną komandos varžėsi sukarintoje estafetėje, kurią organizavo Lietuvos šaulių sąjungos gen. P. Plechavičiaus šaulių  6 rinktinės kariškiai kartu su Akmenės rajono jaunaisiais šauliais.

Jaunimo vasaros akademija jau 11-ąjį kartą vėl subūrė Lietuvos jaunus žmones bendrauti, dalintis žiniomis, mokytis. Skambant akademijos himnui ,,Ne paskutinį kartą susitikom…“ nuleista akademijos vėliava ir perduota Kelmės rajono komandai, kuri kitais metais pakvies jaunimą į savo savivaldybę.

Alytaus rajono savivladybės informacija 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių