Knygų ir menų kiemas Grybų šventėje

 Knygų ir menų kiemas Grybų šventėje

Grybų šventėje„Per dzidzį dvarų saulė tekėjo“ jau aštuntą kartą veikė Knygų ir menų kiemas, kurį suorganizavo Varėnos viešoji biblioteka ir Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla.

Bibliotekos darbuotojai dalyvavo teatralizuotoje šventinėje eisenoje. Ėjo su šūkiu „Biblioteka – kaip diskoteka“, deklamavo „Grybų karą“ bei tempė vežimaitį su knygomis, ant kurių sėdėjo mažoji skaitytoja Ūla.

Nozavos arbatos ceremonijos grupėsnariai iš Tokijo Itabaši rajono Knygų ir menų kieme  demonstravo arbatos gėrimo ceremoniją, kurią japonai puoselėja jau keturis šimtmečius. Pasižiūrėti šios ceremonijos bei paragauti japoniškos arbatos į kiemą užsuko Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė, rajono meras Algis Kašėta , Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Verbickas, kultūros skyriaus vedėja Regina Svirskienė.  Arbatos gėrimo ceremonijavyko 12, 13 ir 14 valandomis ir  susilaukė didelio šventės dalyvių bei  svečių susidomėjimo.

Nuotaikingą koncertą žiūrovams dovanojo Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos mokiniai. Jungtinis jaunučių choras padainavo tris dainas: „Rojaus obuoliukai“, „Šarkos vestuvės“, „Tau, mano mamyte“, o Ilonos Zalanskienės vadovaujamas jaunių choras atliko  Vytauto Kernagio dainas „Baltas paukštis“ ir „Mūsų dienos kaip šventė“. Skambėjo įvairiais muzikos instrumentais mokinių grojamos melodijos.

   Kiemelyje vyko knygų mugė. Savo leidinius pristatė populiarios Lietuvos leidyklos: „Charibdė“, „Žara“, „Andrena“, „Baltos lankos“, „Rotas“, „Naujoji Romuva“, „Algarvė“, „Gelmės“, „Žuvėdra“, „Gimtasis žodis“, Lietuvos Rašytojų Sąjungos leidykla. Šventės svečiai galėjo įsigyti šių leidyklų knygų, pabendrauti su leidėjais, poetu Juozu Žitkausku bei   daugelio knygų vaikams ir jaunimui autoriumi Vytautu Račicku.

Bibliotekoje knygų, žurnalų, kitų spaudinių mainų, dovanojimo akcijos  tarp bibliotekos ir gyventojų vyksta nuo balandžio mėnesio, o Grybų šventės metu ši akcija persikėlė į  Knygų ir menų kiemą.    Kiemo lankytojų laukė maloni staigmena:   vežimaityje ir lentynose sudėtos   knygos, kurias jie galėjo neatlyginamai pasiimti.

Bibliotekiniuose skaitymuose eiliuotus ir neeiliuotus literatūrinius kūrinius apie baravykus, kazlėkus, musmires, bobausius, raudonikius ir kitus grybus skaitė bibliotekos darbuotojai. Prizines vietas laimėjo Verutė Jurgelevičienė, Onutė Dabravolskienė ir Aldona Mikelevičienė.

 

                                                                     Elena  Glavickienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių