Vyriausiai Alytaus rajono gyventojai – 105 metai

 Vyriausiai Alytaus rajono gyventojai – 105 metai

Rugsėjo 27 d.  Verebiejų kaime, Simno seniūnijoje gyvenanti Ona Eimutavičienė atšventė 105 metų jubiliejų.  Senolė nevaikšto, bet savus pažįsta. Pasak dukros Izabelės Kilinskienės, kuri prižiūri moterį, 105 metų jos mamytė sulaukusi todėl, kad nevalgiusi lašinių, nemėgstanti saldumynų, vaikščiodavusi basa, net orams atvėsus. 

Jubiliatę pasveikino, mero Algirdo Vrubliausko linkėjimus perdavė mero patarėjas Ramūnas Bielevičius, savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė.  R. Bielevičius senolei palinkėjo sveikatos ir stiprybės. 

Stiprios sveikatos jubiliatei linkėjo ir Simno seniūnas Vytautas Viršilas, Simno seniūnijos socialinės darbuotojos, jos gydytoja, Simno ambulatorijos vedėja, šeimos gydytoja Jūratė Overaitytė. Kaip sakė J. Overaitytė, senolė vaistų nevartoja, organizmą stiprina geru naminiu maistu ir maisto papildais. 

O. Eimutavičienė kilusi iš Kelmanonių kaimo, Krokiakaukio seniūnijos. Su vyru Kazimieru išgyveno daugiau kaip 30 metų, užaugino 4 vaikus: 3 dukras ir sūnų. Vyras anapilin iškeliavo prieš 46-erius metus. Buvo stalius, gražiai iš medžio drožė. Ona jaunystėje tarnavo pas ūkininkus, daug dirbo, triūsė namuose. Mėgo šokti, dainuoti ir grybauti. 

Jubiliatė džiaugiasi gausiu būriu vaikaičių, provaikaičių ir proprovaikaičių.   

Ona rūpinasi 70 metų dukra I. Kilinskienė su šeima. Dukra pasakoja, kad mama yra linksmo būdo, niekada nepyksta, nuoširdi. 

Mero patarėjas Ramūnas Bielevičius padėkojo O. Eimutavičienės artimiesiems už šiltą priėmimą, už pagarbą senam žmogui, jo amžiui, priminė, kad dėl stiprių senolės genų vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai ir proprovaičiai taip gali sulaukti tokio garbingo amžiaus. 

Alytaus rajone gyvena 5 šimtamečiai: dvi Simno, po vieną  Raitininkų, Alovės ir Butrimonių seniūnijose. 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių