Atliekų konteineriai – 10 metrų nuo pakelės

 Atliekų konteineriai – 10 metrų nuo pakelės

Kelių asfaltavimas, žvyrkelių priežiūra, pakelių tvarkymas, saugumas – dažna žmonių ir savivaldybių diskusijų tema. Alytaus rajono gyventojams aktualius klausimus meras Algirdas Vrubliauskas aptarė su valstybės įmonės „Alytaus regiono keliai“ direktoriumi Broniumi Vaičiulioniu.

Susitikime dalyvavo mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, savivaldybės administracijos  direktorė Jolanta Kručkauskaitė, Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius.

Pagrindinis spręstinas klausimas buvo kubiniai atliekų konteineriai ant valstybinės reikšmės kelių, kurie trikdo eismą ir saugumą. „Jei įvyktų nelaimė, atsakingi būtų „Regiono keliai“. Kelio juostoje medžių, šiukšlių, kryžių ir kitų panašių objektų neturi būti. Kelio juostoje turi būti eismo reguliavimo ženklai – kelio ženklai“, – pabrėžė „Alytaus regiono keliai“ direktorius B. Vaičiulionis.  Pasak jo, konteineriai negali būti arčiau 10 metrų nuo kelio, o už pažeidimą yra numatytos baudos.

Rajono meras A. Vrubliauskas pastebėjo, kad konteinerius ne visada tvarkingai palieka juos ištuštinę atliekų surinkėjai, taip pat pasitaiko chuliganizmo atvejų. „Konteinerių priežiūros ir atsakomybės už pažeidimus klausimą dar kartą aptarsime su seniūnais. Nors daugelis seniūnijų tvarkosi gerai“, – sakė rajono meras A. Vrubliauskas. B. Vaičiulionis pritarė, kad atsakingesni turėtų būti ir šiukšlių surinkėjai: „Jei konteinerius pastatytų ten, kur randa, tvarkos būtų daugiau“.

Su Alytaus regiono kelių vadovu diskutuota ir kitais su įmone sprendžiamais klausimais: požeminių atliekų aikštelių prie sodų bendrijų,  gyvenviečių pavadinimų ženklų, nuorodų, eismo mažinimo kalnelių įrengimo, kelių tvarkymo eiliškumo, taip pat aptartiplanuojami darbai. Kaip sakė B. Vaičiulionis, kai kurie darbai bus atlikti dar šiais metais. Vienas tokių – autobusų laukimo paviljonas Užupiuose, dėl kurio ne kartą kreipėsi ir gyventojai, ir savivaldybė.

Rajono meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė valstybinių kelių pakelėmis, kurios šiais metais ypač gerai prižiūrėtos ir nušienautos, pasidomėjo pasiruošimu žiemos sezonui. Kaip sakė B. Vaičiulionis, tvarkingos pakelės yra dėl to, kad įmonė įsigijo specialią šienavimo techniką, o žiemos sezonui yra pasiruošta. „Sau suformavome užduotį, kad kuo mažiau būtų nepatenkintų žmonių“, – sakė Alytaus regiono kelius prižiūrinčios valstybės įmonės vadovas  B. Vaičiulionis.

Rajono meras padėkojo VĮ „Alytaus regiono keliai“ direktoriui už glaudų bendradarbiavimą sprendžiant kilusias problemas dėl rajono teritorijoje esančių tiek valstybinės, tiek ir rajoninės reikšmės kelių.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių