Ramunė Miškauskienė: nuo penktadienio vakaronės Alovė taps Dzūkijos armonikierių sostine!

 Ramunė Miškauskienė: nuo penktadienio vakaronės Alovė taps Dzūkijos armonikierių sostine!

Penktadienį Alytaus rajono Alovės kultūros namuose organizuojama pirmą kart tokia šiam krašte armonikierių šventė. Kodėl ir kaip vyks ši vakaronė,paklausėme šio Daugų kultūros centro Alovės filialo ilgametės darbuotojos Ramunės Miškauskienės:

-Armonikierių šventę planavau rengti jau daugiau nei prieš dvejus metus, be to tam žingsnį  žengti vis skatino svotas Gintautas Janulevičius, vestuvėse besisukantis jau ne vieną dešimtmetį. Tačiau dėl finansinių resursų bei nežinojimo ką į ją kviesti, jos vis rengti nesirįžau….

Ir štai prieš kelias savaites paskambinau bene garsiausiam Dzūkijos armonikos virtuazui Stasiui Jundai, kurį nedrąsiai pakviečiau atvykti pagroti, tačiau prasitariau, jog užsimokėti aloviškiai neturi kuo… S. Junda tik padrąsino mane už naujos šventės idėją ir grožį, ir tepasakė, jog bet kuriam neišdidžiam muzikantui toks sudalyvavimas bendraminčių būry yra vienas malonumas… Būtinai atvažiuos!

Nuo to ką aš bei G. Janulevičius bepakvietėme, ėjo kaip iš pypkės. Niekas neatsisakė, greičiau pažadėjo dar ką nors atsivežti pakoncertuoti. . .Todėl galiu drąsiai teigti, jog ši šventė bus kaip niekad čia smagi.

Gros  ir visus linksmins: 

Antanas Žvinakevičius, Kęstutis Tumynas, Jonas Čirvinskas, Romas Burneika, Antanas Subačius, Alfonsas Platūkis, Eimantas Šarkauskas, Tradicinės muzikos kapela “Varėnos krašto muzikantai”, vadovas Stasys Junda, Alovės bendruomenės kolektyvas “Alovita”, vadovas Henrikas Janukaitis, Jonas Valickas, Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis “Tarškutis”vadovai Rima ir Leonidas Moisejenkai (net 20 narių!)…

Yra numatytas renginio formatas: kiekvienam groti po valsą, polką, bei dar po vieną laisvai pasirinktą kūrinį…

Kiek galėjau visur anonsavau šią šventę, beje teko Alovėje ir „po žmones pavaikščioti“, kad tik kuo daugiau susirinktų dūšelių. Šiais laikais ne taip paprasta prisikviesti, gi patys žinot. Visgi nesinorėtų, kad dalyvių būtų daugiau nei žiūrovų… 

O už stalų padengimą bei kitas nenumatytas išlaidas labai dėkoju rėmėjams, tai Genutei Munikienei(Genutės sodyba), Vidos Slavinskienės individualiai įmonei, Danutei ir Henrikui Janukaičiams bei Astai Kisielienei – Alovės bendruomenės „Susiedai“ pirmininkei.

Jei tik pasiseks ši muzikorių šventė, ji čia Alovėje tikrai bus ne paskutinė. Pamatysite. O kadangi idėjų turiu į valias, tikiuosi Alovė verta tapti tikra Dzūkijos armonikierių sostine, o tada visi ir galėsite pamatyti kurie “zaniemunščikai” yra geresni armonikos meistrai”!

Humoristas Kęstutis Tumynas, dažniau vadinamu Vinculiu – Rumbonių seniu, prasitarė, kad atėjo laikas ne vien sekmadienius švęsti, tačiau ir penktadienio vakarus. O jis, kiek moka groti tiek ir užteks, tam specialiai nesitreniruos: tikisi Alovėje kas į trečią klavišą vis pataikyti. Čia ne varžytuvės kokios. Svarbiausia visiems atsinešti gerą nuotaiką ir sveikatą šokiams! Kurių čia turėtų tikrai netrūkti!

P.S. Būtinai atvykite spalio 28 d. 19 val.į Alovę praleisti puikaus vakaro. Tegul tai bus mažasis penktadienio „Duokim garo“ pasibuvimas!

Nuotraukose: Ramunė Miškauskienė (viduryje) su Mindaugu ir Aušra. Danutė ir Henrikas Janukaičiai, humoristas Kęstutis Tumynas su sūnumi…

Štai taip vyko šventė: video:


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių