Jaunimo verslumui skatinti – sėkmės pavyzdžiai

 Jaunimo verslumui skatinti – sėkmės pavyzdžiai

Paskatinti bendrauti ir bendradarbiauti, keistis gerąją patirtimi, užmegzti naujų kontaktų Alytaus rajono Vietos veiklos grupė(VVG) pakvietė rajono jaunimą ir bendruomenių atstovus į pažintinį išvažiuojamąjį renginį, kurio metu lankėsi Prienų, Kauno, Kaišiadorių rajonų, Birštono savivaldybių teritorijose, susipažino su jaunaisiais verslininkais ir bendruomenių atstovais, jų įgyvendintais projektais. Kaip sakė VVG pirmininkė Vida Vrubliauskienė, tokie vizitai labai būtini, nes padeda ne tik skleisti gerąją patirtį bei pasisemti naujų idėjų, motyvuoja naujiems sumanymams. 

Pažintinio vizito metu Alytaus rajono delegacija apsilankė Jiezno kultūrizmo klube „Uola“. Mažas miestelis gali pasigirti sportiniais pasiekimais kultūrizmo ir fitneso srityse, išugdė ne vieną šių sporto šakų čempioną ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.  Kaip sakė klubo vadovas kultūrizmo sporto šakos entuziastas Vytautas Sadauskas, klubas įrengtaspasinaudojus ir Prienų r. VVG skirta parama. 

Birštono savivaldybėje Alytaus rajono jaunimą ir bendruomenių atstovus priėmęmerė Nijolė Dirginčienė ir vicemeras Vytas Kederyspasidžiaugė, kad kartu gali dirbti ir susitarti skirtingų savivaldybių VVG: Alytausrajono irBirštono. 

Savo įgyvendintas verslo idėjas Birštono savivaldybėje pristatė jaunieji verslininkai VŠĮ „Laisvalaikio terapija“ (vadovas  Helmanas Lik), UAB „Čiulba ulba“ (vadovė Virginija Pranckietė). Verslininkai kvietė būti drąsiems, atkakliems, nebijoti darbo, ir svariausia optimistiškai žiūrėti į ateitį. „Tu turigyventi idėjair mylėti tuo, ką darai“, – apie laisvalaikio pramogų įrangos longboard, riedučių, riedlenčių nuomos verslą kalbėjo H. Link.  

Su Kauno r. jaunimo organizacijos sąjungos „Apvalusis stalas“ vadovu Dariumi Joneikiu rajono jaunimas ir bendruomenių atstovai diskutavo apie jaunimo saviraiškos galimybes, lyderių paiešką, jaunimo motyvaciją, dalijosi patirtimi apie jau  įgyvendintus projektus, kuriems finansavimas buvo skirtas per vietos veiklos grupes. 

Apie tai, kad etninės tradicijospuoselėjamos ir nepamirštos, bet perduodamos vaikams ir jaunimuipaaiškėjo apsilankiusUAB „Vėjų fėja“ sodyboje- kūrybos stovykloje. Jos įkūrėja Ilona Balkuvienė papasakojo, kaip pasinaudojusi VVG parama 150 metų senumo sodybą pavertė vaikų kūrybos stovykla. Ir ne bet kokia, o tokia, kurioje jie mokosi pajausti ryšį su gamta, pažinti liaudies kultūrą. „Mūsų naujausias statinys– pirtis vaikams. Ne pobūviams, ne šventėms, bet vaikams,“–pažymėjo I. Balkuvienė. Nors stovykla nėra iš pigiųjų, bet moteris bent keletą vaikų iš sunkiai gyvenančių šeimų priima nemokamai. 

Kaišiadorių rajone įsikūrusi Kalvių bendruomenė sužavėjo savo optimizmu ir energija. Atnaujintuose bendruomenės namuose, kuriuos ji nuomoja įvairiems renginiams, veikia teatro grupė. Jau du kartus Kalvių bendruomenė laimėjoKaišiadorių rajono VVG organizuotą šauniausios bendruomenės konkursą. 

Kaip sakė pažintinį išvažiuojamąjį renginį organizavusi Alytaus rajono VVG vietos plėtros strategijos administratorė Brigita Montvilaitė, tokio pobūdžio išvykos, ypač susijusios su verslo projektais, neabejotinai bus organizuojamos ir ateityje: „Alytaus rajono ir Birštono savivaldybių kaimiškosios teritorijos bendruomenių inicijuotoje vietos plėtros strategijoje 2015-2020 metamsdidelis dėmesys skiriamas  jaunimo verslumui skatinti“.  

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių