Miesto vadovai sprendė Pirmojo Alytaus bendruomenės problemas

 Miesto vadovai sprendė Pirmojo Alytaus bendruomenės problemas

Tęsiami miesto vadovų susitikimai su bendruomenėmis. Piliakalnio progimnazijoje vyko susitikimas su Pirmojo Alytaus gyventojais – pristatyti šioje miesto dalyje atlikti ir planuojami darbai, aptartos aktualiausios problemos, daugelis kurių jau sprendžiamos.

„Rengdami jau ne pirmą susitikimą su gyventojais pastebime, kad problemos panašios – gyventojams aktualiausi gatvių tvarkymo, asfaltavimo, šaligatvių rekonstrukcijos ir naujų takų tiesimo klausimai. Visi miesto rajonai mums vienodai svarbūs ir siekiame, kad kiekviena problema būtų sprendžiama atsakingai, o ją išsprendus būtų ramu eiti pirmyn ir spręsti naujus klausimus“, – kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Alytaus miesto mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius informavo, kad kitais metais bus baigta Piliakalnio gatvės rekonstrukcija, šiuo metu ieškoma užlipimo ar užvažiavimo dviračiu tako nuo paupio ant tilto sprendimų. „Norime atlikti viską užtikrintai, todėl projektas šiek tiek koreguojamas. Priešingu atveju situacija būtų panaši kaip Žaliosios gatvės – šlaitas būtų nuslinkęs. Į projektą įtraukiami papildomi sprendiniai ir kitais metais Piliakalnio gatvės rekonstrukcija bus baigta“, – kalbėjo T. Tamulevičius.

Šiuo metu baigiama tvarkyti laikinų garažų teritorija prie Pirmojo Alytaus kapinių, bus praplėsta kapinių teritorija kolumbariumui įrengti. Parengti Domantonių, Vėjo, Aušrinės, Naujakurių, Ežerėlio gatvių techniniai projektai. Kitais metais pradedami Vėjo, Domantonių, Aušrinės g. dalies iki Merkinės gatvės pirmojo etapo darbai. Šiais metais įrengta viena iš saugumo priemonių – šiuolaikiška A. Juozapavičiaus g. pėsčiųjų perėja, skaičiuojanti pereiti skirtą laiką. Pradedami rengti dviračių ir pėsčiųjų takai, sujungsiantys Alytų žiedu – nuo Ramybės g. iki Piliakalnio gatvės. 

Gyventojų prašymu autobusų sustojimo aikštelė pavasarį bus perkelta į patogesnę vietą – prie akmens Jiezno g., šalia bus įrengta pėsčiųjų perėja. Nuo 2018 m. miesto autobusai važiuos Druskininkų gatve. Vicemero teigimu, šiuo metu su vežėjais yra sudarytos sutartys iki 2017 m. pabaigos, todėl planuojami nauji 2018 m. maršrutai ir kiti viešojo transporto sistemos pakeitimai.

Siekiant, kad sunkiasvoris transportas netrukdytų eismo Miškininkų g., pasinaudojus dalinio dalyvavimo programa (pusė sumos moka savivaldybė, likusią dalį – įmonė), įrengiama aikštelė prie AB „Alita“. Nuolat dirbama ir siekiant spręsti blogų kvapų Pirmajame Alytuje klausimą. Dabar vykdomas II kontrolės etapas, tikrinamas kanalizacijos statinių naudojimas pagal paskirtį. Tuo pačiu metu UAB „Dzūkijos vandenys“, Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro specialistai ir atskirai nepriklausomi ekspertai aiškinasi kvapų kilmę ir jų suvaldymo būdus.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė pasidžiaugė, kad Alytus tvirtai žengia institucinės globos pertvarkos link. Dalis Alytaus vaikų globos namuose gyvenusių vaikų jau perkelti gyventi į butus – jie gyvena kaip šeimoje, patys gaminasi maistą, tvarkosi, ugdo socialinius įgūdžius.

Vicemerė pristatė ir Alytaus kolegijoje kuriamą Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos centrą. „Visos apskrities vaikai čia galės nemokamai tobulintis, atlikti įvairiausius eksperimentus. Tai bus popamokinė veikla, kartu įtraukiant vaikus į mokymąsi kitaip, juos sudominant, gilinant jų žinias. Tokia praktika ateityje jiems padės lengviau integruotis į darbo rinką“, – kalbėjo V. Gibienė.

Šiandien 18.30 val. Šaltinių pagrindinėje mokykloje vyks ketvirtasis miesto vadovų susitikimas su Putinų ir Panemunės bendruomenėmis. Gruodžio 20 d. 18.30 val. Likiškėlių pagrindinėje mokykloje vyks susitikimas su Likiškėlių gyventojais, gruodžio 21 d. „Volungės“ pagrindinėje mokykloje – su Vidzgirio bendruomene.

 

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių