Tęstinė, socialinė akcija „Kaldėdos visiems“ Dauguose

 Tęstinė, socialinė akcija „Kaldėdos visiems“ Dauguose

Tradiciškai prieš pat Kalėdas Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje senelius lankė ir jiems dovanas įteikė Daugų Trečiojo Amžiaus Universiteto direktorius Žilvinas Riškevičius su universiteto bendruomenės nariais.

„Prieš Kalėdas norėjosi padaryti kažką gero, todėl prieš metus kilo idėja daryti socialinę akciją „Kalėdos visiems“, kurios metu nusprendėme aplankyti slaugos ligoninės pacientus. Šioje ligoninėje guli garbaus amžiaus žmonės, kai kuriems jų sunku atsikelti ir vaikščioti, todėl jie džiaugiasi kiekvienu nuoširdžiu aplankymu, pabendravimu. Pagalvojome, kad dovanos iš taip pat vyresnio amžiaus žmonių jiems bus tarsi paskatinimas nepasiduoti. Labai džiugu, kad ši akcija jau tampa tradicija ir šiais metais pavyko sėkmingai ją įvykdyti. Nustebino, kad kai kurie senoliai prisiminė mus iš pernai vykdytos akcijos ir jau pamatę iš tolo pasitiko braukdami džiaugsmo ašras bei sakydami, kad mes jų Kalėdų seneliai“, – kalbėjo Žilvinas Riškevičius.

Socialinė akcija buvo vykdoma 2016 m. gruodžio 22 d. Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Alytaus rajone. 15 valandą ligoninėje vyko Šventos mišios po kurių Daugų Trečiojo Amžiaus Universiteto nariai aplankė ir  pasveikino su artėjančiomis šventėmis slaugos ligoninės pacientus, kurių buvo 63, ir įteikė jiems rėmėjo UAB Audrita Kalėdines dovanas ir  bendruomenės Sasiedai vadovės iškeptas vaišes.

„Tokios gerumo akcijos rodo pavyzdį, kad ir vyresnio amžiaus žmonės noriai prisideda ir gali padėti kitiems“, – sakė universiteto steigėjas Žilvinas Riškevičius, ketvirtadienio popietę Alytaus rajone, Dauguose organizavęs tęstinę socialinę akciją „Kalėdos visiems“.

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių