Alytaus apskrities policijos istorija sugulė į knygą

 Alytaus apskrities policijos istorija sugulė į knygą

Dar neįsibėgėjus švenčių šurmuliui, prieš pat Kalėdas, gruodžio 21 dieną, Alytaus teisėsaugos ir teisėtvarkos muziejus pristatė knygą Alytaus apskrities policija 19181940 metais.

Iki šiol nebuvo parašyta nė viena istorinė monografija apie Alytaus apskrities policijos 1918‒1940 metų veiklą, todėl muziejus pasinėrė į paiešką. Istorijai neabejingas Kęstutis Noreika, jau anksčiau surinkęs istorinę medžiagą apie Kauno apskrities prieškarinę policiją, remdamasis archyvuose ir muziejuose saugomais dokumentais, periodika ir amžininkų atsiminimais, atskleidė Alytaus apskrities policijos gyvenimą 1918–1940 m.

Svarų indėlį į knygos parengimą įnešė kraštotyrininkas ir kolekcininkas Gintaras Lučinskas, išleidęs ne vieną istorinę apybraižą apie Alytaus apskrities praeitį.

Leidinyje atskleidžiamas sunkus Alytaus apskrities policijos veiklos organizavimo etapas, apibūdinamas nuovadų išdėstymas tam tikroje vietoje, analizuojama policijos veikla ir su tuo susijusios problemos, aprašomas teisėtvarkos struktūrų aprūpinimas reikalingomis darbo priemonėmis, aptariamas personalo padalinio sudarymas, mokymas ir policijos panaikinimas po 1940 m. okupacijos.

Ši knyga – puiki galimybė skaitytojams iš arčiau susipažinti su Alytaus apskrities policijos darbo ypatumais nuo Pirmojo pasaulinio karo pabaigos iki Antrojo pasaulinio karo pradžios, pajusti to laikmečio dvasią, prisiliesti prie praeities, svarbios dabarties ir ateities kartoms.

Alytaus aps. VPK


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių