Kalėdų džiaugsmas Valkininkuose… jis gali būti išreikštas įvairiais būdais

 Kalėdų džiaugsmas Valkininkuose… jis gali būti išreikštas įvairiais būdais

Naujųjų Valkininkų bibliotekininkė Danutė Blažulionienė kartu su Varėnos visuomenės sveikatos biuru, visus norinčius aktyviai praleisti laiką ir kartu pabūti šį gražų metų tarpsnį, kada Kalėdos praėjo, o Naujieji 2017 –ieji jau visai netoli, pakvietė į kalėdinius šiaurietiško ėjimo mokymus. Juos vedė treneris, Lietuvos šiaurietiško ėjimo prezidentas Laimonas Rakauskas.

Į renginį susirinko gausus būrys Naujųjų Valkininkų kaimo gyventojų ir jaunimo, kurie neabejingi sveikam gyvenimo būdui, reguliariam fiziniam aktyvumui, nori aktyviai ir įdomiai praleisti laisvalaikį.

Pirmiausia visus susirinkusius į biblioteką  treneris pasveikino su šventėmis, palinkėjo geros sveikatos ir papasakojo ką reikia daryti, kad ta sveikata iš tikrųjų būtų gera. Po trumpo instruktažo, išdalino lazdas, pamokė kaip jomis taisyklingai naudotis, pasirinkti dydį ir visi išėjome į lauką. Renginys vyko vaikų darželio kieme, kur ir randasi biblioteka. Sustojus ratu padarėme mankštą, aerobinius pratimus, kurie pasak trenerio treniruoja širdį ir smegenis, padeda išvengti kraujotakos ligų. Dabar yra tarpušventis, tai dažniausiai šiuo metu padarome įvairių mitybos klaidų, todėl ši laisvalaikio praleidimo forma labai priimtina, nes ją galime draugiškai, su kaimynais ar draugais daryti.

Kadangi renginyje dalyvavo nemažai jaunimo, treneris atskirą programą skyrė jiems. Tai buvo judrūs žaidimai.

Vyresnieji renginio dalyviai mokėsi taisyklingai žingsniuoti, mojuoti rankomis, laikyti ir teisingai atsispirti lazdomis.

Pora valandų prabėgo nepastebimai. Pavargę , bet su gera nuotaika, pasisėmę naujų, reikalingų žinių rinkomės vėl į biblioteką.

 Padėkoję  už kantrybę, palinkėję gerų, sveikų Naujųjų Metų treneriui, o ir vieni kitiems- skirstėmės į namus, ir džiaugėmės, kad švęsti galima ne tik prie stalo, bet ir sportuojant, aktyviai leidžiant laiką, nepriklausomai nuo amžiaus. 

 

 Naujųjų Valkininkų bibliotekininkė

 

 Danutė Blažulionienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių