Gintautas Šmitas: kovo mėn. 12 d. Punelė švęs 30-metį, paprasčiausiai dainos neleidžia mums pasenti….

 Gintautas Šmitas: kovo mėn. 12 d. Punelė švęs 30-metį, paprasčiausiai dainos neleidžia mums pasenti….

Šiemet Punioje tradiciškai ir vėl gros kapelos, todėl likus mėnesiui iki šio nemažo renginio kaip ir kasmet kalbiname „Punelės“ vadovą Gintautą Šmitą.

Kokias, Gintautai, šiemet žiūrovai pamatys kapelas Punioje ir kokio tai bus formato renginys?

Tikrai sulaukiau jau nemažai skambučių su pasiteiravimais, kada gi šiemet atvyks kapelos…. Taigi galime drąsiai jau pasakyti, jog kovo mėn. 12 dieną 14 val. į Punią koncertuoti atvyks mūsų kapelos geriausi draugai, tai Zyplių dvaro kapela, „Vilainiai“, “Temela” ir „Kūn sa ka“ iš Kelmės. Kadangi renginys skirtas „Punelės“ 30 metų jubiliejui, todėl šiemet kapelų varžytuvių nebus, visi atlikėjai galės daug laisviau improvizuoti ir pateikti klausytojams kuo puikesnę muziką.

Kaip ir prieš tai buvusiuose renginiuose, žiūrovų prašysime prie visų organizacinių išlaidų prisidėti auka – 2 eurais.

O kadangi šiemet Punia paskelbta Mažąja Lietuvos kultūros sostine, mes net negalvojome tokio renginio rengti Alytaus kultūros ir komunikacijos centro rūmuose (žmonėse sakant „Medvilnės…), to būtų nesupratę ne vien savivaldybės administracija, tačiau ir vietos žmonės… kaip gi čia su tokiu jubiliejumi imsi ir iš namų išvažiuosi?

Renginio vedėjais pažadėjo būti LRT „Duokim garo“ vedėjai Loreta ir Stanislovas.

 Kitam mėnesiui nespėsime išleisti naujos „Punelės“ kompaktinės dainų plokštelės, tačiau tai žadame padaryti pabaigoje metų. O jos pavadinimas jau seniai numatytas… „Trisdešimtmečiai“. Nors mūsų atlikėjų amžius yra nuo 44 iki beveik šešiasdešimties, tačiau mūsų širdys vis tokios pačios energingos kaip trisdešimtmečių, tiek pat kiek praėjo laiko nuo kapelos užuomazgos pradžios… Paslaptis paprasta: daina neleidžia mums pasenti…

Džiugu, jog mūsų brandi kapela „Punelė“ ,atlikdama daugiausiai Remigijaus Poderio, Antano Mikalausko ir Stasio Liupkevičiaus sukurtus kūrinius, gali atlikti apie 120 dainų.

O mūsų renginio organizatoriai nesikeičia: Punios seniūnija, biblioteka, daugiafunkcis centras-mokykla, bendruomenė ir ties patys finansiniai rėmėjai.

Gintautai, kyla klausimas, kas gi perims jūsų veiklą?

Turėjau vaikų ir jaunimo kapelą „Nemunėlis“, tačiau vaikinai jau užaugo ir mokytis išvyko į kitus miestus. Nors realiai mąstant, vilčių, jog kuris nors iš jų sugrįš atgal į Punią ir imsis čia rimtos muzikavimo veiklos, nedaug turiu, tačiau vis tiek tikiuosi… o kol tai kada atsitiks, mūsų „Punelės“ kapelos nariai pasiryžę kartu groti ir dainuoti dar bent tiek pat kiek sulaukėme – trisdešimt metų….

Taigi, visų laukiame kovo mėn. 12 dieną 14 val. atvykstant į „Punelės“ trisdešimtmečio jubiliejų!

 

P.S. Pateikiame tris “Punelės” nuotraukas, dabar ir pati užuomazga, “Punelės” vestuvinis ansamblis….: Juozas, Gintautas ir Arūnas…

Renginį filmuos Danielius.net

Štai kaip atrodė pernai metų kapelų varžytuvės Punioje….


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių