Abiturientai renkasi egzaminus. Eksternai gali teikti prašymus

 Abiturientai renkasi egzaminus. Eksternai gali teikti prašymus

Tradiciškai gegužę prasidėsianti valstybinių brandos egzaminų pagrindinė sesija tęsis daugiau kaip mėnesį.  Iki šių metų vasario 24 dienos abiturientai turi apsispręsti, kokius valstybinius ar mokyklinius brandos egzaminus jie laikys. Pasibaigus minėtam terminui, keisti pasirinkto egzamino nebus galima. Šiuo metu žinoma, kad menų mokyklinį brandos egzaminą pasirinko 12, o technologijų – 41  Alytaus rajono abiturientas. 

Šiais mokslo metais, kaip ir praėjusiais, norėdami gauti brandos atestatą, abiturientai turės išlaikyti du brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei vieną pasirenkamą. Be lietuvių kalbos ir literatūros iš viso galima rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 6 dalykų brandos egzaminus. 

Pasirinkto dalyko egzamino laikymo vieta bus žinoma nuo šių metų kovo 15 d. 

Planuojama, kad brandos egzaminus šiais metais laikys 118 rajono abiturientų.    

Svarbi žinia eksternams (asmenims, įgijusiems vidurinį išsilavinimą Lietuvoje ar užsienyje, arba užsienio šalies mokyklos vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams), planuojantiems brandos egzaminus laikyti 2017 metais. Jau galite teikti prašymus savivaldybės, kurioje gyvenate, administracijos direktoriaus paskirtos bazinės mokyklos vadovui. Bazinė mokykla Alytaus rajone – Butrimonių gimnazija.

  

Atmintinė abiturientams 2017

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

         


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių