Garbės piliečiui – sveikinimai jubiliejaus proga

 Garbės piliečiui – sveikinimai jubiliejaus proga

85-erių metų jubiliejaus proga Alytaus rajono garbės pilietį dailininką Antaną Kmieliauską pasveikino ir šilčiausius linkėjimus atvežė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Viešnagės metu su jubiliatu ir dukra Ramune Kmieliauskaite pasidalyta ne tik prisiminimais, bet ir ateities darbais, kurie dar labiau įprasmintų Alytaus rajono ir garbės piliečio artimą ryšį.

Nacionalinės premijos laureatui linkėta ne tik stiprios sveikatos, tačiau ir  kūrybinio įkvėpimo, toliau skleisti bei puoselėti savito meno tradiciją.

A.Kmieliauskui suteiktas Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato vardas liudija išskirtinę menininko kūrybos reikšmę Lietuvos dailei ir meno istorijai. Skulptoriui, dailininkui, grafikui garbės piliečio vardas suteiktas 2008 metais. Jis gimė Olendernės kaime, mokėsi Butrimonyse. Pirmieji kūriniai buvo sukurti Butrimonių bažnyčiai. Savito braižo dailininko kūryba, pagrįsta klasikinio ir modernistinio meno tradicijomis, yra reikšminga lietuvių dailės ir visos kultūros dalis.

Sveikinimo žodžius jubiliatui skyrė ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė padėkojo už Lietuvos kultūrai reikšmingus nuopelnus ir gimtadienio proga palinkėjo šviesių ir laimingų metų, stiprios sveikatos ir kūrybinės pilnatvės.

Alytaus rajono savivaldybės informacija 

 

Foto: Dailininką A. Kmieliauską pasveikino Alytaus r. meras A. Vrubliauskas (centre).Dešinėje – jubiliato  dukra R. Kmieliauskaitė. 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių