Valomos miesto gatvės: vairuotojų prašoma nepalikti automobilių neleistinose vietose

 Valomos miesto gatvės: vairuotojų prašoma nepalikti automobilių neleistinose vietose

Šią savaitę pradedamos mechanizuotai valyti Vidzgirio mikrorajono gatvės, todėl gyventojai raginami atkreipti dėmesį į Statybininkų, Jaunimo, Topolių g. esančius kelio ženklus ir nepalikti automobilių gatvėje nurodytu laiku.

Vasario mėnesį Statybininkų g. kairės pusės atkarpoje tarp Topolių ir Jaunimo g. ir Topolių bei Jaunimo gatvėse pastatyti kelio ženklai „Stovėti draudžiama“, su papildoma lentele, nurodančia, kad draudžiama stovėti savaitės dienomis antradieniais nuo 9 iki 15 val.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus specialistų, draudimas statyti automobilius šiose gatvėse reikalingas todėl, kad nuolat kildavo sunkumų ją valyti mechanizuotai. Neišvalyta gatvė didina aplinkos taršą miegamajame miesto mikrorajone, gadina asfaltą, todėl susirūpinta ieškoti būdų, kaip reikiamai tvarkyti miesto gatves. Deja, net ir pastačius ženklus situacija nepasikeitė.

Miesto ūkio  skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė teigia, kad šią savaitę minėtose gatvėse pradedami pavasariniai tvarkymo darbai – nuo miesto gatvių yra valomos per žiemą susikaupusios kietosios dalelės, todėl itin svarbu pasiruošti, kad įmonė tinkamai nuvalytų gatves.

„Vairuotojai vis dar nepaiso kelio ženklų ir automobilius toliau stato šioje Statybininkų gatvės atkarpoje net ir draudžiamu laiku, tad siekiant išvengti sunkumų valant gatves raginame vairuotojus atkreipti dėmesį į kelio ženklus“, – sakė P. Raškauskienė.

Savivaldybė prašo alytiškių atsakingai žvelgti į miesto tvarkymą ir informuoja, kad kelio ženklų nepaisantys vairuotojai bus baudžiami. Nusižengusiems vairuotojams teks susimokėti nuo 30 iki 90 Eur baudą.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių