Priimtas galutinis sprendimas – šilumos sąskaitos alytiškiams sumažės daugiau nei ketvirtadaliu

 Priimtas galutinis sprendimas – šilumos sąskaitos alytiškiams sumažės daugiau nei ketvirtadaliu

Priimtas galutinis sprendimas dėl šilumos kainos Alytuje – ji gyventojams sumažės 26 proc. Tai buvo svarstyta Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) posėdžiuose, kuriuose dalyvavo ir Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius bei administracijos direktorius Vytautas Jastremskas.

„Labai džiaugiamės šiuo laimėjimu, nes alytiškiams teikti šilumą už mažesnę kainą buvo vienas iš prioritetinių klausimų. Dabar laukia kiti darbai – viso ūkio perėmimas ir šilumos gamybos organizavimas. Tikslas – ne uždirbti pelną, bet teikti miesto gyventojams kokybišką šilumą už tinkamą kainą“, – kalbėjo Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Komisija nustatė UAB „Litesko“ filialo „Alytaus energija“ bazinę šilumos kainą naujam 3 metų reguliavimo periodui – 5,40 ct/kWh (be PVM), t. y. 26 proc. mažesnę, palyginus su dabar galiojančia (7,32 ct/kWh be PVM). Tačiau vartotojai už šilumos energiją mokės dar mažiau dėl susidariusios permokos, kurią UAB „Litesko“ filialas „Alytaus energija“  turės grąžinti.

Komisija bendrovei šilumos tiekimo veiklai vykdyti reikalingas sąnaudas sumažino 4,6 mln. Eur – įvertinus ankstesnių laikotarpių faktines sąnaudas, jos nepripažintos kaip būtinos reguliuojamai veiklai vykdyti. Taip pat nustatyta, kad UAB „Litesko“ filialas „Alytaus energija“ ankstesniais laikotarpiais iš šilumos vartotojų nepagrįstai gavo 2,6 mln. Eur pajamų, šios lėšos privalo būti sugrąžintos, mažinant kainą ateities laikotarpiais.

Sprendimą, per kokį laikotarpį susidariusi permoka bus grąžinta vartotojams ketvirtadienį priims Alytaus miesto savivaldybės taryba.

Savivaldybės taryba dėl naujų kainų balsuos ketvirtadienį. Jei sprendimas bus priimtas, naujos UAB „Litesko“ filialo „Alytaus energija“ šilumos kainos įsigalios nuo 2017 m. gegužės 1 d.

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių