Diskusija apie bibliotekininko profesiją Krokialaukyje

 Diskusija apie bibliotekininko profesiją Krokialaukyje

Paskutinę balandžio savaitę Lietuvoje jau septynioliktą kartą minima Nacionalinė bibliotekų savaitė. Savaitės metu bibliotekose vyko įvairūs renginiai, skatinantys lankytojus prisidėti prie bibliotekų kultūros formavimo, buvo diskutuojama apie bibliotekų vaidmenį, jų svarbą ir ateitį.

Krokialaukio filialo bibliotekoje vyko diskusija, skirta bibliotekininko profesijos populiarinimui  „Bibliotekininko profesija anksčiau ir dabar“. Diskusijoje dalyvavo 10-12 klasių mokiniai, ,,Lyderystės ABC“ būrelio nariai su vadove Alma Sorakiene, bibliotekininkės R. Karpičienė, J. Vaičiulienė, D. Kalasauskienė, buvusios bibliotekininkės Rasa Babarskienė, Irena Šeimienė. Diskusijos pradžioje D. Kalasauskienė supažindino su bibliotekininko darbu, įvaizdžiu, kokios bibliotekininko funkcijos buvo seniau ir kaip pasikeitė darbas šiandien – informacinių technologijų amžiuje. Renginyje buvo diskutuojama apie tai, kodėl bibliotekininko specialybė šiandien nėra tokia populiari, ką turi išmanyti ir kokių asmens savybių, gebėjimų turi turėti žmogus, ketinantis rinktis bibliotekininko specialybę.

Susitikimo-diskusijos metu mokiniai nustebo sužinoję, kad šiuolaikinėje bibliotekoje yra be daug erdvės realizuoti save kaip komunikacijos specialistą,  kultūrinės veiklos organizatorių, idėjų sklaidos ir generavimo katalizatorių, atminties išsaugotoją, mokslo komunikacijos proceso dalyvį.

 

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyr. bibliotekininkė Daiva Kalasauskienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių