Penktadienį ir šeštadienį Varėnos krašte skambės “Dzūkų godos” (programa)

 Penktadienį ir šeštadienį Varėnos krašte skambės “Dzūkų godos” (programa)

Gegužės 26-27 dienomis Varėnoje ir Marcinkonių kaime  vyks tradicinis folkloro festivalis „Dzūkų godos”, skirtas Tautinio kostiumo  metams. Festivalio metu  siekiama  atskleisti  Dzūkijos  regiono savitumus, panašumus, skirtumus ir  įvairiapusiškai parodyti  regiono savitą kultūrą.

Gegužės 26 d. 10 val. Varėnos kultūros centro Kino ir parodų salėse vyks įdomi konferencija „Pietinių pietų aukštaičių šnektų žodyno I tomo sutiktuvės“ Dzūkijos regiono švietimo ir kultūros įstaigų darbuotojams. Konferencijos metu bus pristatomas žodynas, pranešimus skaitys  lektorės iš Lietuvių kalbos instituto, pietinių pietų aukštaičių tarme pasakos ir dainuos Ašašninkų kaimo moterys.

18 val. prie Varėnos kultūros centro (esant blogam orui Varėnos kultūros centre) vyks pirmasis festivalio koncertas, kuriame pasirodys šaunūs keturi kolektyvai: „Vilniaus dzūkuliai“ iš Vilniaus, „Žeiria“ iš Varėnos, „Santaka“ iš Valkininkų, Sarapiniškių kultūros centro folkloro ansamblis ir garsūs Varėnos krašto muzikantai.

Gegužės 27 d. 16 val. prie Kastinio ežero Marcinkonių kaime (esant blogam orui – Marcinkonių kultūros centre) vyks baigiamasis festivalio koncertas, dalyvaus folkloro ansambliai „Žvangucis“ iš Alytaus, „Susiedai“ iš Alovės (Alytaus r.), „Serbenta“ iš Leipalingio (Druskininkų sav.), „Dainuviai“ iš Lazdijų, Ringailių filialo folkloro ansamblis (Kaišiadorių r.), „Spalgena“ iš Grigiškių (Vilniaus r.), „Nedzingė“ iš Nedzingės (Varėnos r.), Marcinkonių kaimo folkloro ansamblis (Varėnos r.).

 

Visus kviečiame pasiklausyti gražios dzūkiškos šnektos, padainuoti, pašokti ir pabūti kartu su viso Dzūkijos regiono dzūkais.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių