Sveikuolių klubo „Ryžtas“ įkūrėjui Vytautui Mockevičiui – Alytaus miesto garbės piliečio vardas

 Sveikuolių klubo „Ryžtas“ įkūrėjui Vytautui Mockevičiui – Alytaus miesto garbės piliečio vardas

 miesto švietimo plėtrą ir tobulinimą, sveikos gyvensenos puoselėjimą Alytaus sveikuolių klubo „Ryžtas“ įkūrėjui ir vadovui Vytautui Mockevičiui suteiktas Alytaus miesto garbės piliečio vardas.

V. Mockevičius Alytuje gyveno 85-erius metus, 60 metų dirbo miesto švietimo įstaigose, aktyviai dalyvavo ir iki šiol dalyvauja visuomeninėje veikloje ir nepaliaujamai puoselėja sveikos gyvensenos propagavimą Dzūkijos sostinėje. Klubo „Ryžtas“ įkūrėjas ėjo vadovaujamas pareigas keturiose miesto mokyklose. Ne tik Alytaus, bet ir visos šalies mastu V. Mockevičius užima svarbią vietą kaip Lietuvos šviesuolis, mokantis ir ugdantis žmones sveikai gyventi, siekti ne tik fizines, bet ir dvasinės sveikatos.

V. Mockevičiui garbės piliečio ženklas ir garbės piliečio liudijimas bus įteikti Alytaus miesto šventės metu. Garbės piliečio liudijimas bus įregistruotas Alytaus miesto garbės piliečių knygoje.

Iš viso tarybai buvo teikiamos svarstyti dvi kandidatūros. Slaptu balsavimu Vytautui Mockevičiui skirta 16 balsų, 8 balsai skirti šaudymo sporto treneriui, šaudymo sporto puoselėtojui Juozui Budriui.

Garbės piliečio vardas suteikiamas už ypatingus nuopelnus Alytaus miestui, miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje. Siūlymai dėl garbės piliečio vardo suteikimo pateikiami raštu Alytaus miesto savivaldybės merui ne vėliau kaip iki einamųjų metų balandžio 30 d.

Pir­mą kartą Aly­taus mies­to gar­bės pi­lie­čio vardas suteiktas 2000 me­tais. Juo ta­po il­ga­me­tis mies­to va­do­vas Alfonsas Gri­gai­tis, ku­rio pa­stan­go­mis iš­si­plė­tė mies­to pra­mo­nė, įsi­kū­rė stam­biau­sios jos įmo­nės, pra­dė­ti sta­ty­ti gy­ve­na­mie­ji mik­ro­ra­jo­nai. Iki šiol Alytaus miesto garbės piliečio vardas suteiktas 21 asmeniui.

Alytaus miesto garbės piliečiai

Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių