Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos 1 klasės mokinių integruota šventinė pamoka „Abėcėlė“

 Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos 1 klasės mokinių integruota šventinė pamoka „Abėcėlė“

Kasmet įvairiuose Lietuvos kampeliuose vykstanti ir visus džiuginanti „Abėcėlės“ šventė sutraukia į vieną būrį pirmokėlius, jų artimuosius bei gausybę smalsiųjų svečių. Visi drauge kaskart jie turi bendrą tikslą – prisiminti visų metų svarbiausią momentą – išmoktą ir išpuoselėtą raidžių abėcėlę. Ši smagi tradicija, š. m. gegužės 30 d. neaplenkė ir Alytaus r. Alovės pagrindinės mokyklos pirmos klasės mokinių integruotoje visų dalykų šventinėje pamokėlėje „Abėcėlė“. Tačiau šįsyk  ugdytiniai turėjo dar kilnesnį tikslą – ne tik pasidžiaugti pamilta abėcėle, bet ir atiduoti ją į geras, priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučių, būsimų pirmokų ir mokytojos Danutės Jakubavičienės  rankutes.

Stropieji pirmokėliai, smalsieji priešmokyklinės grupės bičiuliai, tėveliai bei kiti svečiai buvo pakviesti leistis į smagią kelionę aplankant bene svarbiausias 1 klasės pamokėles/stoteles: lietuvių kalbos, matematikos, judesio (kūno kultūros, šokio), pasaulio pažinimo ir menų (muzikos, dailės ir technologijų). Čia visi, vieni kitų padedami, gvildendami įvairias temas praktikavosi atlikdami įvairaus pobūdžio užduotėles:

ü  įdėmiai klausėsi pasakojimo „Pelėdos mokykla“ ir su interaktyvia priemone –  programėlės bei kortelių „plickers“ pagalba – išbandė jėgas teksto suvokimo klausimų/atsakymų srityse;

ü  įžvalgiai žaidė su rašytinių raidžių lėkštelėmis dėliodami jas į balsių ir priebalsių grupes bei skaičiuodami, kiek turi vienokių, kitokių, kurių daugiau ir pan.;

ü  smagiai judėjo klausydami besikeičiančio mokytojos tono nurodymų;

ü  noriai dalinosi šeimos narių vardų gausa ir ieškojo jų kryžiažodžio braukinyje;

ü  smalsiai bandė nustatyti nurodytų daiktų ritmą, surasti pasimetusias žodžių pradžias ir pabaigas (užduotis numatė muzikos mokytoja Zita Cikanienė);

ü  kritiškai ir džiaugsmingai vertino, įsivertino savo veiklą, patirtas emocijas piešdami jausmų veidukus bei išsakydami susikaupusius jausmus.

Galiausiai, pamoką įprasmino – numatyta abėcėlės perdavimo ceremonija drauge su dideliu ir šiltu mažųjų ir mokytojų apsikabinimu. Užbaigė – pirmokų dovana svečiams „Abėcėlės“ daina (mokinius parengė muzikos mokytoja Zita Cikanienė). Vainikavo – susibūrusiems ugdytiniams mokyklos direktoriaus tarti padėkos žodžiai ir įteikti apdovanojimai už kūrybiškumą, meninę saviraišką, aktyvų dalyvavimą vykusiuose renginiuose bei už stropų darbą pamokose ir grupės veiklose.

Neišvengėme neapsikeitę šiltomis šypsenomis, suspindusiais pasididžiavimo žvilgsniais, džiugesio kupinomis emocijomis, genialiomis mintimis, idėjomis ir pastebėjimais. Rašytojas ir mokslininkas Aloyzas Sušinskis yra pasakęs: „Laimei pakanka ir vienos akimirkos“. Laikas drauge – prabėgo tarsi viena džiugi akimirka.

 

Pradinių klasių mokytoja Ligita Tribandienė

 

 


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių