Meras Algirdas Vrubliauskas nuotoliniu būdu dalyvavo Europos Sąjungos komiteto biuro posėdyje (video)

 Meras Algirdas Vrubliauskas nuotoliniu būdu dalyvavo Europos Sąjungos komiteto biuro posėdyje (video)

Algirdas Vrubliauskas

Šiandien nuotoliniu būdu dalyvavau Europos Sąjungos Regionų komiteto biuro posėdyje. Šiame biure esame du Lietuvos atstovai – tai Savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius ir aš.


Europos regionų komitetas yra ES patariamasis organas, kurį sudaro per vietos ir regioninius rinkimus išrinkti atstovai iš visų 27 valstybių narių. Dirbdami Europos regionų komitete, siekiame pasidalyti nuomone apie ES teisės aktus, kurie daro tiesioginį poveikį regionams ir miestams. Tai svarbu dėl dviejų pagrindinių priežasčių. Visų pirma, maždaug trys ketvirtadaliai ES teisės aktų įgyvendinami vietos ar regionų lygmeniu, todėl logiška, kad rengiant ES teisės aktus būtina įsiklausyti į vietos ir regionų atstovų nuomonę. Antra, susirūpinta, kad Europos integracijos procesas labai nutolęs nuo eilinių piliečių, todėl nuspręsta, kad jį sumažinti būtų galima į šį procesą įtraukus arčiausiai piliečių esančio valdymo lygmens išrinktuosius atstovus.
Europos regionų komiteto pirmininkas Apostolos Tzitzikostas šiandien kalbėjo, kad dabar, ypatingomis aplinkybėmis, susidariusiomis dėl Covid-19 pandemijos, Regionų komitetas patvirtino planą, skirtą padėti regionams ir miestams visoje Europoje. Kalbėta, kad paramos plano biudžetas gali siekti 5 bilijonus eurų.
Artimiausiuose Regionų komiteto biuro posėdžiuose stengsimės išsiaiškinti, kokių konkrečių priemonių bus imtasi pandemijos pasekmėms švelninti, kokios paramos iš ES gali tikėtis Lietuvos žmonės. Kai tik išgirsiu ką nors konkretaus, būtinai ir jums pranešiu.


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių