Daugų ežero pakrantę planuojama pritaikyti laivybai

 Daugų ežero pakrantę planuojama pritaikyti laivybai

Dauguose, Alytaus rajone, – pantoninė prieplauka laivybai ir sutvarkyta ežero pakrantė. Ambicingų planų Daugų mieste plėtoti turizmą siekiama pateikus projektą Lietuvos–Lenkijos bendradarbiavimo programos konkursui „Interreg VI-A“.

„Didžiulio ežere turime dvi katerių, jachtų ir laivų nuleidimo vietas: vieną prie policijos komisariato, kitą – prie kapinių. Tačiau abi apleistos ir nesaugios, kėlė daug diskusijų ir nepasitenkinimo. Nuoširdžiai viliuosi, kad įgyvendinus šį projektą – laimės visi: gyventojai, poilsiautojai ir vandens pramogų mėgėjai“, – sakė Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Alytaus rajono savivaldybės administracija parengė projektą „Tarpvalstybiniai ežerai: turizmo vieta ištisus metus Daugams ir Ruciane-Nida“.

Laimėjus konkursą ir gavus finansavimą, projekto metu Alytaus rajone, Dauguose šalia Vytauto gatvės sankryžos ir tako link Daugų miesto kapinių, būtų sutvarkyta Didžiulio ežero pakrantė ir įrengta pontoninė maždaug 1 km ilgio prieplauka.

Ežerų juosiamas Daugų kraštas – populiari vandens pramogų mėgėjų vieta. Tikimasi, kad sutvarkius pakrantę ir įrengus pantoninę prieplauką laivybai išaugs ne tik Daugų populiarumas, bet ir smarkiai padidės patogumas vandens transporto entuziastams. 

Projekto metu suplanuotos bendros turizmo skatinimo veiklos tiek Alytaus rajone, tiek Lenkijoje, Ručiana-Nida savivaldybėje.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių