Renginiai Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoje

 Renginiai Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoje

Kovo paskutinę savaitę Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoje  vyko renginiai, skirti Žemės dienai paminėti. Mokiniai aktyviai dalyvavo aplinkos švarinimo akcijoje „Už švarų miestelį“ – rinko iš pakelių šiukšles, sausus lapus. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krokialaukio filialo vyresnioji bibliotekininkė Jolitos Vaičiulienė organizavo fotografijų  konkursą „Gražiausi Krokialaukio gamtos vaizdai“. Labai džiugu, kad jame dalyvavo daug mūsų gimnazijos mokinių, mokytojų, bendruomenės narių. Bibliotekininkės iniciatyva buvo išleista  knygelė –albumas su gražiausiais Krokialaukio apylinkių gamtos vaizdais. Šiomis knygelėmis buvo apdovanoti aktyviausi fotografijų konkurso dalyviai. Visą kovo  mėnesį bibliotekoje veikė talentingo Dainavos krašto dailininko, vitražisto, skulptoriaus, medžio drožėjo  Vlado Krušnos  dailės kūrinių paroda „Gamtos peizažai“.

   5-IIg klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje  „Saugokim Žemę“. Jos metu mokiniai pasitikrino geografijos, biologijos ir kt. dalykų žinias.              

   Baigiamajame renginyje iš mokinių lūpų  skambėjo gražiausi posmai Žemei, geografijos mokytoja R. Babarskienė  dar kartą visiems priminė, kad už kompiuterio ar išmaniojo telefono ekranų, už darbovietės ar mokyklos sienų mūsų laukia tikras stebuklas – kvepianti pavasariu žemė, čiulbantis paukštelis, čiurlenantis upelis, neapsakomo mėlynumo žibutės žiedelis, kad tas stebuklas  tęsis tol,  kol mes  mylėsim, rūpinsimės, globosim mus supantį pasaulį. Bibliotekininkė J. Vaičiulienė ragino mylėti gamtą taip, kaip mylėjo mūsų senoliai.

    Renginių metu mokiniai  pagilino bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, ugdėsi atsakomybės ir pareigos jausmus,  mokėsi mylėti ir tausoti gamtą.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė


Naujienos iš interneto

Rašyti komentarą

Daugiau straipsnių